![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Något annat matrelaterat: Någon som känner igen den här retsinan, Tsachpina? Den görs av stora producenten Tsantali enligt etiketten men jag har aldrig sett den någon annanstans än här. Den och Kourtaki är den enda jag hittar i Katapola. ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jodå, den retsinan känner jag igen. Var det kanske på Lesvos jag såg och kanske även drack
![]() ![]() / Anne ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ja Tsantali är ju en stor vinproducent. Så du har sett den alltså. Intressant. Jag har bara sett den här tidigare, förra året. Vilka viktiga saker man lägger på minnet
![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Ja, just den retzinan har jag bara sett på Amo..fast jag har ju inte varit runt på ALLA öar..
![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
När jag kom hit till Mouragio ikväll var det, som vanligt, nästan fullt. De enda tomma platserna var ett reserverat långbord och ett litet bord alldeles intill. Så det tog jag.
Jag hann bara få på sölduken innan det reserverade sällskapet anlände. Åtta fransmän. Och då fick jag lite panik. Fullsatt, en ensam servitör, skulle jag riskera hamna i bakvattnet efter ett långbord på åtta, både i beställningen och i köket? Så utan att fundera klev jag ut i köket, pekade ut en fisk och beställde en sallad och vin medan fransmännen fortfarande sjöng en finstämd chanson och inte ens fått ut sina menyer. ![]() Patates och chorta kom som en överraskning och fisken, en fangri/red snapper ser inte mycket ut för världen när den är grillad men den var SÅ god. Prisvärt? Nej, egentligen är väl inte fisk det i Grekland. Men på ställen där man grillar bra, som t ex här på Mouragio eller på Arnes och Birgittas stamställe Nikos taverna på Fourni, där äter jag gärna en rejäl fisk ändå. Bara för att det är så gott. Nu har fler fransmän slutit till vid långbordet, en äldre herre i ljus kavaj föreläser för de andra om olika grekiska öar. Namn som Astypalea och Antikythera låter väldigt roligt på franska. |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Mmmm..den fiskrätten såg riktigt god ut..
![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Mmmm..den fiskrätter såg riktigt god ut..
![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Ja, en enkel, grillad fisk är supergott. Med bara olivolja och citron på och en sallad till. Fräscht och gott.
|
#9
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lissi |
#10
|
||||
|
||||
![]() Citat:
syntes den var god ![]() |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Nu har jag läst ikapp mig och sett alla härliga maträtter. Många bra tips att testa på Amo, senare i sommar alltså.
Jag tänker oxå på att jag ska plåta maten, men oftast glömmer jag det, då jag oftast är hungrig som en slagbjörn, när maten anländer. ![]() Inken, jag är nog oxå som en bebis. Mat var 4:e timme, annars blir jag kinkig... /Netwolf |
#12
|
|||
|
|||
![]()
Jag måste också äta var fjärde timme men inte så stora portioner...
![]() ![]() |
#13
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ann-Kristin |
#14
|
||||
|
||||
![]()
Netwolf, kinkig är bara förnamnet ...
![]() Tack Lissi, Kari, Annki, då vet jag hur spridd den är! Annki - på Tilos kan du inte begära att jag ska se den, där lyser CAIR som en fyrbåk i butikskylen, jag ser ingen annan och det finns ingen bättre ... ![]() Jag är frusen - äntligen soligt igen men den förbannade nordan blåser fortfarande - och bombad av migränmedicin så det fick bli en enkel middag på gyrosstället på torget, Viktoras. Gyros åt jag till lunch här igår så nu fick det bli kebab i pitan istället, dvs ett gott kryddat litet nötfärsspett i pitabrödet. ![]() |
#15
|
||||
|
||||
![]()
Glömde en grej: pratade lite snabbt med killen som målade stolar i gamla To Chyma igår. Han sa att de skulle öppna om två veckor. När jag frågade vad restaurangen skulle heta fick han först något vilt i blicken, efter en lång paus sa han Det är hemligt! Så jag tror inte att den hade något namn än
![]() |
#16
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Du äter verkligen god mat på Amorgos. ![]() Retsinan har jag druckit på Leros, men bara där. |
#17
|
||||
|
||||
![]()
Jag kände också igen flaskan med retsina, och funderade mycket på var jag sett den
![]() Till slut gick jag ner till skåpet i köket, där jag har senast inköpta. Det var den sorten ![]() Inte konstigt att jag mindes den ![]() ![]() PS Tack för alla fina bilder på vad du äter. Kul idé på tråd ![]() Senast redigerad av Abi den 2015-05-31 klockan 18:18. Anledning: Tillägg |
#18
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Jag är nog inte kvar när de öppnar. Dels är nog "två veckor" GMT, Greek Maybe Time, dels är jag ju i Egiali sista nätterna. Citat:
![]() Kul att du har en sån retsina hemma till och med! ![]() Kvällens middag på Mouragio är på temat Det behöver inte vara krångligt för att vara gott. ![]() God chorta, god melitzanosalata (auberginesallad), goda keftedes - svårare behöver det inte vara. Jag fick in de båda gröna tallrikarna först, medan jag pillade med dem började jag oroa mig för att köttbullarna skulle vara så där en åtta som de kan vara ibland, jag borde ha kollat det. Men det var de inte, de var fem. I storlek som väl tilltagna golfbollar ... |
#19
|
||||
|
||||
![]()
Förresten - är det någon här som ätit på Minos på Katapolasidan och kan tala om hur det var?
|
#20
|
|||
|
|||
![]()
Minos åt vi aldrig på, men MYTHOS, längst in på "torget" - där var maten absolut på topp. Gå dit en gång, tycker jag!
Underbar tråd, det här. |
![]() |
|
|