![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Men va? Är det möjligt? Tzatziki hör ju till grekisk mat. Gurkan är slut i växthuset så nu blir det zucchini i stället. Går lika bra, för tzatziki ska vi ha!!!
Kerstin |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Jag är inte heller förtjust i tzatsiki..... kan jag räkna med att få vara kvar här ändå? Hoppas på det, när nu Janne så frankt kom ut ur garderoben.
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Ja, det var som tusan. Vem hade trott att Greklandsgurun No 1 inte gillar tzatziki!
![]() Kommer ihåg fotbollsproffset Andreas Andersson, som i intervju sa att han var totalt ointresserad av fotboll.... Ungefär samma där ![]() /Netwolf - som inte har Ouzo som favorit, men dricker gärna om jag blir bjuden ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Vi beställer aldrig in tzatsiki i Grekland. Ibland gör Camilla det här hemma, och då äter jag.
Jag tycker tzatsiki är lite som moussaka och andra klassiska maträtter, det är gott om det är rätt tillagad, men det tycker jag det vara sällan i Grekland, och vi vill inte chansa. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Jag håller med Janne,
Tzatziki beställdes alltid in till förrätter förut, men jag tycker kvaliteten varierar, så vi har hoppat över den allt oftare nu.. När det gäller Moussaka så är det på många platser svårt att få den "in a clay pot". De lagar den i långpanna och skär bitar som värms upp. Den kan vara ganska "torr" framåt midnatt. På resan nu i juli till Parga så var jag tvungen att beställa in en portion (tårtbit) på slutet av resan, bara för att..... Det var lika svårt med detta som att hitta en restaurang som spelade grekisk folkmusik.... //Conny ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Det verkar som om de har förstått att väldigt många gäster vill få rätten på detta viset. //Conny ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Jag är inte så jätteförjust i tzatsiki. Kanske har jag förätit mig på det. Men plockar gärna ut eventuella oliver som brukar va ett garnityr för jag älskar oliver!
Har letat efter svarta, torkade i påse men inte hittat dessa "muslortar" nån stans. Vet att de finns men var?! Vilken delikatess! Ikväll har jag gjort en gratäng med succini, tomater, lök, vitlök, ädelost, riven ost, grädde, basilika, salt o peppar. My god!! Den blev mumma. / Kajja ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Det sägs att man ska äta 3 av dessa "muslortar av oliver varje dag, så håller man sig frisk. Dom måste finnas på välsorterade affärer där dom har manuell disk samt på marknader. Jag erhåller mina av Katerina på Waters Edge Cafe, Paleochora, Kreta. Birgitta. Birgitta |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Birgitta, då är jag ännu mer angelägen att hitta såna! Hoppas på att inleda min jakt nån gång i september.
Om gratängen: 200 grader i 15 min. Häll av ev vätska. Sen på med grädde o riven ost, in 15 min till. Jag gjorde den "på en höft" så inga mått. Bara ös på😋 / Kajja ![]() |
#11
|
||||
|
||||
![]()
”Muslorten” - liten som min lillfingersnagel är även min favorit. Har tyvärr bara hittat den på Kreta.
![]() |
#12
|
||||
|
||||
![]()
Känns inte som "tyvärr" för mig
![]() ![]() / Kajja ![]() |
#13
|
||||
|
||||
![]()
Undrar vad hon menar …
![]() ![]() |
#14
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
|