Kalimera Grekland Amorgos.

Amoudi beach på Amorgos

Amoudi beach är en av Amorgos minst kända stränder som går att ta sig till utan båt. Stranden ligger bara ett stenkast från sin mer välkända kusin Mouros beach.

 

Amoudi beach. Amorgos.

Amoudi beach.

Det tog mig väldigt många år innan jag gav Amoudi en chans, och det trots att jag kört förbi vägskylten många gånger. Jag hade trott (felaktigt skulle det visa sig) att vandringen ner till stranden skulle ta lång tid. Men när jag var på Amorgos ett år fick jag höra att det endast tog 30 minuter att gå ner, och det är ju ingen tid alls. Så jag och Camilla körde dit, och mycket riktigt tog det bara 30 minuter att gå ner.

 

Bada på Amoudi beach på Amorgos.

Amoudi beach omges av ett fantastiskt vatten.


Det kändes som en baggis att gå, inte minst för den fantastiska vyn över det stora blå som hela tiden låg framför oss. Att gå upp är dock inte en baggis, den vandringen är ganska jobbig, men tar inte mycket längre än 30 minuter. Stigen till Amoudi börjar längs vägen som går till Arkesini.

 

Amoudi beach. Amorgos.

Amoudi beach ligger nära byn Arkesini.

 

Stranden är pytteliten och havet är jättestort. Så kan man beskriva Amoudi. Det finns även några stenar och klippor att dyka från, och ligga att sola på. Det är en idealisk plats för den som gillar att snorkla, och för den som gillar att bada naken.


LÄS MER OM AMORGOS

Om Amorgos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera