Kalimera Grekland Amorgos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Mouros beach på Amorgos

Mouros beach ligger cirka 12 kilometer sydväst om Chora. Stranden har på senare år vuxit i popularitet tack vare att vägen ner har breddats och asfalterats. Vägen är brant och slingrig. När jag körde hit första gången var det grusväg och det var inte lätt att köra ner. Fy bubblan.

 

Bada vid stranden Mouros på Amorgos.

Mouros beach ovanifrån.

 

Vägen är fortfarande brant och slingrig, men inga problem att köra. Utsikten över havet är oerhört vacker och håller nästan samma höga klass som vyn över Agia Anna.

Stranden, som är ganska liten, består av klappersten och fina klippor omgivet av kristallklart turkosfärgat vatten. Bakom klipporna finns några små grottor att simma in i, spännande att upptäcka med snorkel och cyklop.

 

Snorkla vid Mouros beach på Amorgos.

Det underbara snorkelvattnet vid Mouros.
Till Mouros tar du dig enklast på egen hand. Bussen till Arkesini går inte ner till stranden, säg till busschauffören att du ska till Mouros så stannar han vid avtagsvägen ovanför, sedan återstår en promenad på cirka 20 minuter.

Precis till vänster om parkeringsplatsen, ovanför stranden, ligger Taverna Mouros med fin utsikt över havet, bra mat och trevlig personal.

 

Mouros beach. Amorgos.

Mouros beach.

 

Gillar du den här stranden kommer du säker att tycka om Amoudi beach också.


LÄS MER OM AMORGOS

Om Amorgos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera