Kalimera Grekland Egina.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Sevärdheter på Egina

Något man bara måste se när man är på Egina är Temple of Aphaia (Afaia eller Aphaea) som byggdes mellan år 500 och 480 f.Kr. Det är ett av greklands bäst bevarade doriska tempel, och ganska likt Parthenontemplet på Akropolisklippan i Aten, fast inte lika stort förstås. Till skillnad mot Parthenontemplet i Aten slipper man här trängas med andra besökare.

 

Temple of Aphaia. Egina.

Temple of Aphaia.

 

Temple of Aphaia ligger 12 kilometer öster om Egina Stad och 3 kilometer norr om turistorten Agia Marina. Öppet varje dag utom måndagar mellan 09.30 - 17.30.

 

Temple of Aphaia. Egina.

Temple of Aphaia.

 

Gammalt och nytt i Temple of Aphaia på Egina.

Gammalt och nytt i Temple of Aphaia på Egina.


Klostret Agios Nektarios Monastery är också mycket sevärt, inte minst för den ovanliga arkitekturen som för tankarna till Agia Sofia, den tidigare grekiska kyrkan i Istanbul (idag ombyggd till moské, dock används den inte som moské). Jag har nog aldrig sett ett kloster med en så märklig arkitektur i Grekland.

 

Agios Nektarios Monastery.. Aegina. Egina.

Agios Nektarios Monastery, som ligger mittemellan Egina Stad och Agia Marina.

 

Till Agios Nektarios vallfärdar greker från när och fjärran för att besöka helgonet Agios Nektarios grav. De kommer för att be till honom, eller be om hans välsignelse, det sägs att bönerna ofta hörsammas. Nektarios dog 1920 och blev helgonförklarad 1961. Klostret ligger längs vägen till Agia Marina, cirka 6 kilometer öster om Egina stad. Agios Nektarios firas den 9 november varje år.

 

Klosterområdet ovanför Agios Nektarios Monastery på Egina.

Klosterområdet ovanför Agios Nektarios Monastery.

 

Om du vill se fler, ännu intressantare, sevärdheter tar du båten över till Aten och frossar i allt som denna fantastiska stad har att erbjuda. Du hinner se det mesta av Atens historiska sevärdheter under en dag. Nästan allt ligger inom gångavstånd från stadsdelen Plaka.


LÄS MER OM EGINA

Om Egina Sevärdheter Bilder Resebrev Karta Geografiskt läge Forum
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera