Kalimera Grekland Ithaka.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En monumental dag & vackra vyer på Ithaka

En sådan härlig dag vi har haft. Vi har kört runt norra delarna av Ithaka, och vilket vackert landskap, och vilka fantastiska vyer vi har skådat. Det här är sannerligen en sagolik ö, inte bara för att det är Odysseus hemö. Kanske har vi i Ithaka funnit en ny "topp-fem-ö". Känns som Amorgos ibland.

Ithaka är inte bara vackert, ön bjuder även på märkliga sevärdheter i form av monument, pyramider och obelisker. De här underliga grunkorna hittade vi i den sömniga bergsbyn Exogi.

 

Exogi. Monument. Ithaka.

Ser ni handen som tittar fram. Det är min hand. :-)

 

Under Exogi ligger en liten by som heter Kolieri. Precis där byn börjar finns en liten statypark, eller vad man ska kalla det. Här fann vi ännu konstigare monument.

 

Kolieri. Monument. Ithaka.

Statypark i Kolieri.

 

Obelisken som på bilden ovan heter nummer 1 är tillägnad alla föräldrar i hela världen. Under den rostiga tingesten - nummer 2 i bild - står det: "The only monument in memory of a lunatic". Som jag har väntat! Hehe.


Lunch åt vi i den charmfulla byn Kioni som vi tycker är den näst mysigaste byn på Ithaka. Skulle inte ha något emot att bo där några nätter. Men det sparar vi till en annan resa.

 

Kioni. Ithaka.

Vy över Kioni.

 

 

Efter en långlunch bar det av hemåt igen. På vägen stannade vi till vid Polis beach, varifrån det sägs att Odysses lämnade Ithaka när han skulle åka till Troja och kriga.

 

Polis beach. Ithaka.

Polis beach.

 

Vi körde sedan över bergen hem och hade en utsikt som heter duga som sällskap. I fjärran såg vi Lefkas, Meganisi och fastlandet. Ännu häftigare blev det när vi närmade oss Vathy. Kanhända är det här den vackraste vy vi någonsin sett i grekiska övärlden.

 

Vathy. Ithaka.

Vy över Vathy.

 

Nu ska jag köra bort till internetcafét och publicera det här inlägget. Sedan väntar en dusch och en kall öl på verandan. Segelbåtarna är på ingång. :-)

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Ithaka på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera