Resan börjar med regn på Lefkas
Vår första dag i Grekland började med regn. Men vi har 170 dagar kvar på resan, så vad gör väl lite regn. Resan till Lefkas gick hur smidigt som helst. När vi landade på flygplatsen i Preveza var det 26 grader och mulet, och i Sverige var en värmebölja på ingång. Så kan det gå.

Vi tog en taxi från flygplatsen till Nikiana på Lefkas. Taxin kostade 40 €. Vi checkade in på Hotel Adriatica som vi hade förbokat hemifrån. Det är alltid svårt att bedöma ett hotell utifrån bilder på nätet, men i detta fall var verkligheten bättre än alla bilder. Vilket fantastiskt hotell!

Se utsikten från Hotel Adriatica här »

Boka Hotel Adriatica här »

Nick the Greek i Nidri. Lefkas.

Nick the Greek i Nidri.


Efter att checkat in tog vi en taxi till Nidri där vi åt lunch på Nick the Greek. Det var mycket gott och förvånansvärt biligt. Salladen kostade 4 € och en stor Amstel 1,50 €. Vi trodde att det skulle vara dyrare här än i Kykladerna.

Vårt första intryck av Nidri var gott, inte så vacker by kanske, men omgivningarna var desto finare. Stranden i Nidri var dock ingen höjdare, och inte var det som badade, men det berodde på vädret, inte på själva stranden

Stranden i Nidri.

Stranden i Nidri.

På kvällen åt vi på Taverna Minas som ligger cirka 50 meter från hotellet i Nikiana. Vi satt inomhus på grund av vädret. Nu gjorde det inget för vi hade samma fina utsikt från insidan som från utsidan. Vi åt saganaki, lammkotletter och fetaostfylld bifteki. Mästerligt gott. Hit kommer vi att gå flera gånger. Vi var de enda turisterna!

 « Startsidan | Nästa dag »


LÄS MER OM LEFKAS

TIPS INFÖR RESAN

BOKA HOTELL & FÄRJA

MER INFO

Om Lefkas »
E-guide om Lefkas »
Byar »
Hotell »
Resa hit »
Sevärdheter »
Stränder »

Allmänna råd inför resan »
Boka hotell här »
Hyra bil och moped »
När är Grekland bäst »
Pengar under resan »
Resa till Grekland »
Öluffa i Grekland »

Booking.com »
Ferriesingreece.com »

Alla öar i Grekland »
Grekiska fastlandet »
Karta över Grekland »
Stränder i Grekland »
Vädret i Grekland »
Bilder från Grekland »
E-guider »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera