Vädret i Nidri på Lefkas
Även idag regnade det. Vi köpte ett paraply för första gången i Grekland. Troligen det fulaste paraply som någonsin har tillverkats.

Regnet öste verkligen ner. Hemma i Sverige sken solen. Våra telefoner sms-plingade hela tiden: "Varför åka till Grekland när det är så fint väder hemma?" Många ångrade sig senare att de skickade "sol-i-sverige-sms", resten av sommaren var som alla minns allt annat än solig. Hämnades vi med egna sms? Självklart!

Regn i Nidri på Lefkas.

Det kan regna även i Grekland. Bilden är från hamnpromenaden i Nidri.

Regnet gjorde att vi inte kunde göra så mycket denna andra dag i paradiset. Mellan regnskurarna passade vi på att utforska Nidri. Så fantastiskt vackert!

Nidri. Lefkas.

Nidri är vackert även när det regnar.


Det märks väl att säsongen ännu inte kommit igång, vi är de enda gästerna på hotellet. Vårt boende är suveränt. Utsikten är minst sagt svårslagen. Nikos som äger Adriatica är supertrevlig och väldigt servicemindad. Hotellet rekommenderas varmt.

Just nu sitter vi i poolbaren, det regnar, åskan gick för en stund sedan. Tydligen ska det vara dåligt väder hela veckan. Trist för de som åkt hit bara på en vecka . Nu ska vi ta oss ner till Nidri och äta lunch.

Poolbaren på Hotel Adriatica på Lefkas.

Utsikt från poolbaren. Syns det att det regnar?

Under lunchen satt en dam från ett annat turistland bredvid oss. När hon betalat och skulle gå reste hon sig upp, tackade ägarna och brast ut i ett mustigt Yamas! Hon gick in i köket och önskade Yamas där också för säkerhet skull. Alla såg lite förvånade ut, men ingen hade mod att tala om för henne att det heter Jassas, och att Yamas betyder skål :-)

Vi åt på taverna Minas i Nikiana ikväll igen. Vilket ställe! Vi beställde in souvlaki (gigantisk), lammkotletter, barbouni (10 st), red snapper, chorta, färska rödbetor och saganaki. Vi drack vin till maten och metaxa efter maten.

Notan slutade på 63 €. Vi var fyra personer och betalade alltså 140 kr per skalle. Och så säger en del att det är dyrt i Grekland. Gott som tusan var det dessutom.

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »


LÄS MER OM LEFKAS

TIPS INFÖR RESAN

BOKA HOTELL & FÄRJA

MER INFO

Om Lefkas »
E-guide om Lefkas »
Byar »
Hotell »
Resa hit »
Sevärdheter »
Stränder »

Allmänna råd inför resan »
Boka hotell här »
Hyra bil och moped »
När är Grekland bäst »
Pengar under resan »
Resa till Grekland »
Öluffa i Grekland »

Booking.com »
Ferriesingreece.com »

Alla öar i Grekland »
Grekiska fastlandet »
Karta över Grekland »
Stränder i Grekland »
Vädret i Grekland »
Bilder från Grekland »
E-guider »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera