Bird on the wire och jakten på Leonard Cohens hus
Sista dagen på Hydra, denna härliga ö. Hydra stad har vi högtidligt utnämnt till den finaste och mest fulländade by vi besökt. I morgon åker vi mot nya mål. Känns lite sorgligt att lämna Hydra redan. Ändå åker vi. Anledningen är att ön kommer att intas av Atenare i morgon. Då vill vi inte vara kvar.

Hydra är övärldens vackraste stad.

Övärldens vackraste stad.

Imorse gick vi upp tidigare än vad vi brukar. Camilla gick till bagaren. I hamnen hade en båt med hö till åsnorna precis kommit. Där var full rulle trots den tidiga timmen (07.00). Efter frukost började vi utforska de övre delarna av byn. Lika fint där, om än inte lika välordnat, dock lika många åsnor.

Vackra hus på Hydra.

Man behöver inte ha koll på biltrafiken på Hydra...Rida på åsna på Hydra.

... men åsnorna måste man se upp för...Gränder på Hydra.

... de dyker upp när man minst anar det.


Hela dagen gick åt till grändupptäckande. Det finns nog inte en gränd vi inte passerat. Efter bad på Spilio gick vi hem och skrev och sorterade dagens bilder. Det börjar bli några stycken nu. Sedan gick vi ut igen. Vi ville så gärna hitta Leonard Cohens hus. Han köpte ett hus på Hydra 1960 för 1500 $. Undrar vad det är värt idag? Här skrev han några av sina låtar. Bland annat delar av den välkända "Bird on a wire". Någon som minns raderna? Om inte kan du läsa det här.

Det var på Hydra Leonard träffade Marianne som sedermera förekommer i låten "So long Marianne". Tyvärr hittade vi inte hans hus. Kanske lika bra det för då har vi ännu en anledning att åka tillbaka till Hydra.

Hur vi än letade så hittade vi aldrig Leonard Cohens hus.

Jag kan inte låta bli att nämna vädret. Läste DN.se för första gången under resan. Där stod om det eländiga vädret i Sverige. SMHI har gått ut med en klass-3-varning för översvämningar. Vad är det som händer? När vi hade oväder på Lefkas i början av juni var det värmebölja i Sverige. När vi fick vår värmebölja började skräpvädret hemma. Enligt DN slogs mängder med väderrekord i juni, både här och där.

Nu har i alla fall vi perfekt väder. Det tackar vi för. I morgon bitti tar vi båten till illusionistens ö Spetses. Hoppas att vi där får lika bra tillgång till internet som här.

Jag avslutar med en bild på en av Hydras två bilar.

Car. Hydra.

Det finns två bilar på Hydra, båda är sopbilar. En gång krockade de med varandra. Duktigt gjort!

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »


LÄS MER OM HYDRA

TIPS INFÖR RESAN

BOKA HOTELL & FÄRJA

MER INFO

Om Hydra »
Bilder »
Rum med utsikt »
Geografiskt läge »
Karta »
Forum Hydra »

Allmänna råd inför resan »
Boka hotell här »
Hyra bil och moped »
När är Grekland bäst »
Pengar under resan »
Resa till Grekland »
Öluffa i Grekland »

Booking.com »
Ferriesingreece.com »

Alla öar i Grekland »
Grekiska fastlandet »
Karta över Grekland »
Stränder i Grekland »
Vädret i Grekland »
Bilder från Grekland »
E-guider »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera