Kalimera Grekland Ikaria.

Faros beach på Ikaria

Drygt 10 kilometer nordost om Agios Kirikos ligger en liten turistort som heter Fanari, men den kallas oftast för Faros (som betyder fyr). Här finns tavernor, minimarket, pensionat och ett flertal sommarhus.

 

Faros. Ikaria.

Vy över Faros. Samos skymtar i horisonten.

 

Faros dragningskraft är en drygt 2 kilometer lång småstenstrand, och en bedövande vacker utsikt över havet och bort mot Samos dramatiska kust.

Om du åker till Faros kan du passa på att se ett av övärldens bäst bevarade vakttorn - Drakano. Tornet - som sägs vara byggt på 400-talet f.Kr - är cirka 10 meter högt och byggt i sandsten. Dess huvudsakliga funktion var att härbärgera en garnison soldater som hade till uppgift att övervaka sundet mellan Ikaria och Samos. Ett liknande försvarstorn finns på Naxos.
Drakano Tower nära Faros på Ikaria.

Drakano Tower nära Faros.

 

För att köra till Drakano följer du grusvägen från Faros tills den tar slut. Sedan är det en liten bit att gå fram till tornet. Flygplatsen ligger för övrigt mellan Faros och Drakano.

 

Faros beach. Ikaria.

Faros beach.

 

Letar du efter hotell nära Ikarias flygplats är det i Faros du ska bo. Då kan du i lugn och ro invänta planets avgång på den långa stranden, och äta på någon av tavernorna.

Boka Evon's rooms »


LÄS MER OM IKARIA

Om Ikaria Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera