Kalimera Grekland Iraklia.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Express Skopelitis mellan Naxos och Iraklia
Vi håller nu på att packa våra ryggsäckar igen. För vilken gång i ordningen vet vi inte. Börjar bli vana nu så det går fort. Klockan 15.00 idag åker vi med Express Skopelitis till Iraklia. Vinden har lagt sig så resan kommer att gå bra. (Jag ser en del stackmoln på himmelen just nu. Hoppas att det inte är en väderförändring på gång.)

Efter Iraklia ska vi resa till Schinoussa, Koufonissi och Donoussa. Vi ska inte stanna länge i Småkykladerna, ett par nätter på varje ö blir det. Ska uppdatera oss och ta nya bilder.

Därefter åker vi till vårt grekiska paradis - Amorgos! Hur länge vi stannar där vet vi inte. Det kan bli länge. Beror lite på hur vädret blir. På Amorgos ska vi göra flera vandringar, några som vi gjort förut och vill göra om, plus två vandringar som vi har sparat. Vandringen till kyrkan Stavros tänker vi inte försöka oss på igen. Om den galna vandringen kan ni läsa här.

Vi har haft det bra på Naxos, även om jag nästan bara har jobbat och Camilla har varit sjuk. Att vi ändå haft det så bra är mycket tack vare att vi bott så fantastiskt, både på Hotel Agios Prokopios och på Ioanna Apartments. På kvällarna har jag spelat tavli med Vaggelis. Han har lärt mig två nya "spel". Svårt, men väldigt kul. Jag vann en gång! (Kanske lät han mig vinna.)

Camilla är mycket bättre nu. Vi lånade en bil och körde till Naxos stad igår och köpte medicin. Den hjälpte på en gång. Som väl är.

Vi har träffat många Kalimeravänner här på Naxos. Trevligt! För två kvällar sedan träffade jag (Camilla låg hemma) Tom & Bodil med barnbarn. Vi hade en mycket trevlig pratstund. Tom hade med sig tre dosor snus till mig. Bäst före datum var 2007-11-14, mitt snus som jag hade med mig från Sverige har 2007-07-31 som bäst före datum. Ni som snusar förstår nog hur det snuset smakar. Och hur känslan var att få färskt snus! Tack Tom!

 

Vaggelis och Effie på Hotel Agios Prokopios.

Vi sa på återseende till Vaggelis och Effie på Hotel Agios Prokopios.

 

Vi sa adjö till internet och vänner och tog oss in till Naxos stad för att åka till Iraklia med Express Skopelitis. Resan gick bra. Mycket folk ombord, de flesta skulle till Amorgos och Koufonissi.

 

Express Skopelitis mellan Naxos och Iraklia.

Agios Prokopios sett från Express Skopelitis när vi åkte mellan Naxos och Iraklia.


På Iraklia var det inte många som gick av, det var jag och Camilla och några till. Vi hade inte bokat rum i förväg på Iraklia, det brukar aldrig vara svårt att hitta lediga rum. Det var det inte denna gång heller.

Vi gick direkt fram till Anna när vi klev av båten. Där har vi bott flera gånger tidigare. Se vår utsikt från Annas Rooms här.

 

Resebyrå, kafé och minimarket . Iraklia.

Det mesta var sig likt på Iraklia. Resebyrån, kaféet, posten och minimarketen såg exakt likadan ut. Till och med gubbarna såg ut som förut.

 

 

Efter att vi installerat oss på Annas Rooms gick vi en upptäcktsfärd i den lilla hamnbyn. Det mesta var sig likt. Få turister. Ett trettiotal på sin höjd.

 

Tavli. Iraklia. Annas Rooms.

Kvällen avslutades med några parti Tavli på vår stora altan.

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Iraklia på Kalimera »
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera