Kalimera Grekland Kefalonia.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖKDrogarati cave på Kefalonia

Jag har besökt många grottor i Grekland, lika ofta som jag har blivit besviken har jag blivit glatt överraskad. Drogarati cave - tre kilometer söder om Sami - hör till den senare kategorin. Aldrig tidigare har jag blivit så överväldigad av en grotta, först och främst av grottans storlek, men också av de många respektingivande stalaktiterna och stalagmiterna.

 

Trappan ner till Drogarati cava på Kefalonia.

Trappan ner till Drogarati cave.

 

Sedan mitt besök i Drogarati cave har jag sett mer imponerande grottor, mestadels på Kreta. Men fortfarande håller jag denna grotta som en av de mäktigaste jag har varit i.

 

Grottan Drogarati på Kefalonia.

Drogarati cave.


Grottan ligger på 95 meters djup, en slipprig trappa slingrar sig ner till en imponerande kammare som är 65x45 meter stor. Där nere är det fuktigt och småkallt, från taket faller tunga vattendroppar, droppar som sakta, sakta bygger på stalagmiterna nere på marken. (Ett bra sätt att komma ihåg vad som är vad är att stalaktiter sitter i taket och stalagmiter på marken.)

Tack vare grottans unika akustik hålls här konserter varje sommar. Grottan har öppet varje dag 09.00-19.00. Entré cirka 5 €.

 

Drogarati cave. Kefalonia.

Drogarati cave.

Grottan ligger cirka tre kilometer söder om byn Sami.


LÄS MER OM KEFALONIA

Om Kefalonia Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera