Kalimera Grekland Kefalonia.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Fiskardo på Kefalonia
Fiskardo, drygt 50 kilometer norr om Argostoli, är den enda byn på Kefalonia som klarade sig oskadd vid jordbävningen. Byn är i det närmaste intakt, de flesta av de gamla venetianska husen är bevarade. När man ser hur fint det är i Fiskardo förbannar man jordbävningen, så här fina kunde alla byar på Kefalonia ha varit.

Många tycker att Fiskardo är öns vackraste by, det finns till och med de som anser att det är hela övärldens vackraste by. När jag första gången kom till Fiskardo gjorde jag det med båt från Lefkas, vi möttes av en bedårande syn. En av mina reskamrater suckade och sa: "det här är det vackraste jag sett i Grekland".

 

Fiskardo sett från färjan till Lefkas.

Fiskardo sett från färjan till Lefkas.

 

Och det är från havet Fiskardo visar sig från sin bästa sida. När båten glider in i den pittoreska hamnen fylld med segelbåtar och fiskebåtar är det nästan att man blir lite religiös, framför sig har man en lång förförisk hamnpromenad kantad av pastellfärgade hus med röda tegeltak, på kullen bakom byn växer en skog av gröna cypresser, allt detta formas till en vacker tavla man bär med sig resten av livet.

 

Segelbåtar i Fiskardo på Kefalonia.

Hamnpromenaden i Fiskardo.

 

Bor du på Kefalonia har du av naturliga skäl svårt att komma med färja från Lefkas som vi gjorde, men hav tröst, det finns en lösning på problemet, i hamnen finns flera företag som hyr ut små motorbåtar som du kan puttra runt med, då kan du passa på att uppleva den vackra inseglingen till Fiskardo.

De bästa stränderna nära Fiskardo är Emblisi och Foki.
Tack vare, eller på grund av, sin yttre skönhet har Fiskardo gått från att vara en idyllisk fiskeby till en fullfjädrad jetsetby. Hit åker kändisar från hela världen, nåja, kanske inte hela världen, men i alla fall från västvärlden. Leonardo di Caprio, Tom Hanks och George Bush är bara några av kändisarna som har varit här. Strandpromenaden och bukten utanför brukar vara full av dyra lyxbåtar. Om du seglar hit med egen båt bör du komma tidigt för att överhuvudtaget få plats.

 

Segelbåtari Fiskardo. Kefalonia.

Segelbåtar finns det gott om i Fiskardo.

Kändisar brukar betyda detsamma som dyrt. Fiskardo är inget undantag. Priserna hör till de högsta jag har upplevt i Grekland. Men det finns som väl är undantag. När vi senast var här skulle vi äta varsin Grekisk sallad till lunch, priserna pendlade mellan 8 € och 12 €. Det lönar sig med andra ord att jämföra priserna.

 

Hamnpromenaden i Fiskardo.

Det är trångt och gemytligt i hamnen.

 

Om du kör till Fiskardo på egen hand kan du välja mellan två vägar. Den som går via Myrtos och Assos, och den som går via Agia Efimia. De flesta kommer från Assoshållet. Om du kört den vägen kan jag rekommendera dig att ta den andra vägen tillbaka. Vägen går genom ett naturskönt landskap som bjuder på sanslöst vackra vyer över havet bort mot Ithaka. Längs vägen passerar du flera mindre byar som inte besöks av så många turister, några av dem ligger oerhört vackert, bland annat Neochori som är den sista byn innan du kommer fram till Agia Efimia.

HOTELL I FISKARDO

I Fiskardo finns allt från lyxiga hotell till mysiga familjepensionat. Några konkreta tips har jag tyvärr inte.

Boka hotell i Fiskardo här »


LÄS MER OM KEFALONIA

Om Kefalonia Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera