Kalimera Grekland Kefalonia.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Lixouri på Kefalonia

Kefalonia har en ganska konstig geografisk form: en stor bergig klump i mitten, en smal halvö i norr och en halvö i väster som med lite fantasi ser ut som huvudet på en hund. Med ännu mer fantasi kan man likna Kefalonia med en jättelik ölöppnare. Lixouri ligger på halvön som ser ut som en hund.

Lixouri är Kefalonias näst största stad med drygt 3 500 invånare. Annat var det förr då här bodde 7 000 personer, inte nog med det, Lixouri var öns huvudstad fram till 1845 då administrationen flyttade till Argostoli.

 

Tavernor i Lixouri på Kefalonia.

Lixouri.

 

Innan jordbävningen 1953 sägs det att Lixouri var en av Joniska övärldens vackraste städer. Idag är det en modern stad med hus som ser ut som alla andra på Kefalonia. Precis som storebror Argostoli domineras Lixouri av en lång hamnpromenad med tavernor, kaféer, barer och affärer. Lixouri är en ganska trevlig stad, lite lugnare än Argostoli och väl värd ett besök.

 

Torget i Lixouri på Kefalonia.

Det stora torget i Lixouri.
Åker du hit med båt från Argostoli hamnar du direkt på hamnpromenaden, resan tar cirka 20 minuter och båtarna går varje halvtimme.

 

Hamnen i Lixouri. Kefalonia.

Hamnen i Lixouri.

 

När du sett dig mätt på Lixouri kan du göra en avstickare till halvöns finaste strand - Xi beach - och till Megas Lakos beach, som också den är fin, samt Petani beach som många tycker är lika fin som Myrtos beach.


LÄS MER OM KEFALONIA

Om Kefalonia Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera