Kalimera Grekland Kreta.

Therisoravinen söder om Chania på Kreta

Therisoravinen söder om Chania är ett mycket trevligt utflyktsmål om man bor i Chania, eller turistorterna väster om Chania. Ravinen ligger cirka 16 kilometer från Chania och cirka 20 kilometer från Agia Marina och Platanias.

 

Therisoravinen. Chania. Kreta.

Therisoravinen.

 

Ravinen börjar, eller slutar i Theriso, beroende på vilket håll man kommer ifrån. Från Chania, och andra orter längs kusten, kan man åka med leksakståget The Little Fun Train till Theriso. Då får man åka i ravinen åt båda hållen.

 

The Little Fun Train på upp till byn Theriso via ravinen med samma namn.

The Little Fun Train på väg upp till byn Theriso via ravinen med samma namn.

 

Vi brukar köra vägen som går till Omalosplatån och komma till Theriso bakvägen så att säga. Kör du den vägen och kommer till Fournes svänger du höger mot Meskla, Zourva och Theriso uppe i bergen. Vägsträckan från Meskla till Therisoravinens slut är en av de vackraste, och vildaste, på hela Kreta.

The Botanical Park and Gardens of Crete ligger i Fournes, så kör du den vägen kan du stanna till där och njuta av allsköns prakt.


Det finns inte mycket att se i byn Theriso, men det finns mycket att äta. Byn är liten, ändå finns det ett stort antal tavernor, och det beror på att många åker hit på utflykt. Personligen tycker jag att ravinen är bra mycket roligare än själva byn.

 

Tavernor i byn Theriso på Kreta.

Tavernor i byn Theriso.

 

Det var i Theriso som politikern Eleftherios Venizelos startade ett väpnat uppror år 1905 i syfte att förena Kreta med övriga Grekland. Byn är alltsedan dess känd över hela Kreta. Många kretensare åker hit för att se byn där upproret startade.

Läs om Eleftherios Venizelos här »

 

Kreta på Kalimera » | E-guider om Kreta »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera