Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Ditikos, Petraki & Loutra nära Lendas
Lendas är en liten mysig turistort på södra Kreta. Väster och öster om Lendas finns ett flertal stränder och mindre byar. Kör man till vänster strax innan Lendas kommer man strax fram till en strand som heter Petrakis. Stranden besöks av få turister. Här finns en taverna och rum att hyra för den som önskar bo lite avskilt.

 

Petrakis beach. Lendas. Kreta.

Petrakis beach. Lendas ligger vid klippan längst bort.

 

Nästa strand, och by, heter Loutra och är inte mycket att mms:a hem om. Vägen är dessutom i uselt skick. Säsongsöppen taverna finns om du trots allt skulle köra dit.

 

Loutra beach. Lendas. Kreta.

Loutra beach öster om Lendas.


Den bästa stranden i det här området heter Ditikos och ligger cirka två kilometer väster om Lendas, på andra sidan berget. Stranden har flera namn: Dytikos, Dyskos, Diskos. På vägen till stranden, om du kommer från Lendas, passerar du lämningarna från ett Asklepiostempel där det fortfarande pågår utgrävningar.

Ditikos beach är mycket bättre än den i Lendas. Finast är den del som ligger närmast berget. Även här finns rum att hyra, och tre fyra tavernor att smörja kråset på.

 

En hippieinspirerad affär ovanför stranden i Ditikos på södra Kreta.

En hippieinspirerad affär ovanför stranden i Ditikos.

 

Är det någonstans man märker att Lendas en gång i tiden var en hippiekoloni så är det här. Man får liksom nosa lite på den tiden. Här finns en affär som säljer saker som hippies gillade, vildcamping förekommer fortfarande, och nudism är ganska vanligt.

Från Lendas går det att köra längs kusten till Kali Limenes, men vägen är i uselt skick så vi har inte gjort det. Jag känner folk som har kört den sträckan, och de gör inte om det. Det finns en strand i Kali Limenes. Tyvärr är Kali Limenes en stor bas för oljetankers och det är inte så roligt att se.

 

Ditikos beach väster om Lendas på södra Kreta.

Ditikos beach väster om Lendas. Läs om Lendas här »

 

Läs om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »


HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera