Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Malia öster om Hersonissos på Kreta
Malia (3 220 inv) ligger cirka 8 kilometer öster om Hersonissos. Byn borde byta namn till Partya, för är det någonstans på Kreta som domineras av partaj så är det Malia. Jag har faktiskt aldrig sett något liknande under alla mina resor i Grekland.

 

Barer i Malia på Kreta.

En av de "brittiska" gatorna i Malia.

 

Gillar du dygnetruntparty kommer du att älska Malia, om inte vill du aldrig mer se stället. Stränderna är ganska hyfsade och vattnet är ganska inbjudande. Tyvärr är hela Malia en gigantisk turistindustrifabrik. Det går vanlig charter till Malia från Sverige, och det går charterfylleresor från England.

Under högsäsong är byn något av en brittisk koloni, här dominerar engelska, det finns knappt en enda skylt på grekiska. Folk sitter på brittiska pubar och läser engelska tidningar och kastar ibland ett öga på någon gammal engelsk fotbollsmatch som visas på storbildteve. McDonalds ligger på krypavstånd, solstolarna ligger tätare än sälar och det är fruktansvärt mycket folk.


Malia beach. Kreta.

Del av stranden i Malia.

 

Några kilometer österut längs kusten ligger Malia Palace, som är ett av de tre stora minoiska palatsen. Malia Palace är inte på långa vägar lika intressant som Knossos och Phaestos, i alla fall inte för en lekman. Men om du är "hard-core-fan" av minoisk kultur ska du så klart inte missa utgrävningarna.

 

Minoiska palatset Malia Palace på Kreta.

Rester av det minoiska palatset Malia Palace.

 

Från Malia är det ganska nära till Agios Nikolaos och till Mirtos. Båda orterna är mycket trevligare än Malia, och de ligger i Lasithi län.

 

Läs om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera