Kalimera Grekland Kreta.

Hromonastiri och Mili gorge på Kreta

Byn Hromonastiri ligger cirka 10 kilometer söder om Rethymnon. Vägen upp till byn går längs en ravin som heter Mili, eller Myli. Landskapet är förtjusande vackert.

 

Mili gorge. Kreta.

Kafé i Mili gorge.

Ravinen är inte lika spektakulär som ravinerna på södra Kreta, men ganska häftig är den. I ravinen finns ruiner från den by som gett ravinen dess namn. Här finns också några fina kyrkor, en vattenkvarn och ett kafé. Det tar cirka en timme att gå hela ravinen enkel väg.

 

Militärmuseet i Hromonastiri. Kreta.

Militärmuseet i Hromonastiri.

 

Hromonastiri (eller Chromonastiri) ligger inte långt från ravinens slut, eller början, vilket man nu föredrar. Det är en fin liten by med två bysantinska kyrkor och flera byggnader från venetiansk tid. Den viktigaste av dessa byggnader är Villa Clodio som var sommarresidens för venetianska adelsmän från Rethymnon. Byggnaden har renoverats och är idag ett militärmuseum. Öppet måndag till fredag mellan 08:00 till 13:30.


Olivmuseet och Taverna Athivoles i Hromonastiri på Kreta.

Olivmuseet och Taverna Athivoles i Hromonastiri.

 

I Hromonastiri finns även ett intressant olivmuseum med en olivkvarn från 1700-talet. Bredvid museet ligger den enkla och mycket trevliga tavernan Athivoles som är mycket känd för sina goda ostbollar. Du förstår varför när du kommer hit.

 

Kreta på Kalimera » | E-guider om Kreta »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera