Kalimera Grekland Kreta.

Rodakino & Koraka beach på södra Kreta

Rodakino ligger cirka 13 kilometer väster om Plakias på södra Kreta. Det är en liten och ganska sliten by som ligger mycket fint vid slutet av en dramatisk ravin. Byn är uppdelad i två delar, en undre (Kato) och en övre (Ano). I den undre delen finns ett par tavernor, några pensionat och affärer.

 

Ano och Kato Rodakino. Plakias. Kreta.

Ano och Kato Rodakino.

 

Från Kato Rodakino går en väg ner till havet (2 km) till den berömda Koraka beach. Det var här som den kidnappade General Kreipe togs ombord på en båt och fördes till Egypten.

 

Koraka beach. Rodakino. Kreta.

Koraka beach. Se stranden från andra hållet här.Koraka beach besöks av få turister. Kanske för att inte så många känner till den. Jag gillar stranden i Koraka väldigt mycket, och det beror på att den är så oexploaterad, och att den ligger så himla fint. Om man går till vänster på stranden kommer man till en klippa, bakom klippan finns en liten strand som man kan ha för sig själv om man kommer tidigt. Taverna och rum att hyra finns strax ovanför stranden. Boka hotell här »

 

Koraka beach. Rodakino. Plakias. Kreta.

Klippan vid Koraka beach.

 

Från Koraka beach fortsätter vägen längs kusten några kilometer. Längs vägen finns flera små strandremsor varifrån det går utmärkt att bada. Vägen slutar vid en strand som heter Polirizos beach. Stranden är inte på långa vägar lika fin som Koraka. Även här finns tavernor, samt rum att hyra.

 

Fler bilder från Koraka, och från Polirizos beach, finns här »

 

Kreta på Kalimera » | E-guider om Kreta »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera