Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vandra till Lissos från Sougia på Kreta
En vandring som jag gillar är den till Lissos som ligger ganska nära Sougia på södra Kreta. Vandringen börjar vid båthamnen som ligger så långt västerut man kan komma i Sougia. Vandringen är enkel och tar cirka 1½ timme om man går hela vägen ner till havet. Den första delen är mest spektakulär. På sina ställen känner man sig liten så det förslår.

 

Vandra till Lissos på Kreta.

På vandring till Lissos. Camilla syns i mitten av bilden.

 

Lissos är känt ända sedan antiken då det var en stor stad och en viktig hamn. Här fanns bland annat ett tempel tillägnat Asklepios - hälsans gud och son till Apollon. Delar av templet finns kvar och kan beses. Till och med stycken av det vackra mosaikgolvet är intakt. Under vandringen ser man spår av den gamla staden nästan överallt.

Tyvärr saknas informationsskyltar, så för en amatör är det mesta höljt i dunkel. Men med lite fantasi så...


Vandra från Sougia till Lissos på Kreta.

På väg till den lilla stranden du ser på bilden nedan.

 

Jag är mycket förtjust i denna vandring, dels för att den är enkel att gå, dels för att man känner historiens vingslag, dels för att vandringen slutar vid havet. Efter 1½ timmes svettande är det gott med ett dopp vid den lilla gulliga stranden som ligger så himla vackert.

 

Stranden i Lissos nära Sougia på södra Kreta.

Vid den här lilla stranden slutar vandringen.

 

Ett avsvalkande bad är ett perfekt avslut på en underbar vandring. Vandringen - som är en del av E4:an - börjar och slutar i Sougia på södra Kreta, som ligger nära Paleochora.

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera