Kalimera Grekland Leros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Spilia på Leros
Spilia ligger mellan Panteli och Vromolithos. Det trevligaste sättet att närma sig byn är att gå till fots längs en gångväg som börjar vid Hotel Castelo Beach i Panteli. Hotellet ligger vid strandens början och går inte att missa. (På Castelo Beach finns ett kafé och en taverna med fin utsikt.)

 

Byarna Panteli, Spilia och Vromolithos på Leros.

Tre byar på samma bild: Panteli, Spilia och Vromolithos.

 

Från stigen upp till Spilia bjuds man på mycket vackra vyer ut över havet. Stigen slutar där Leros bästa taverna ligger. Tavernan heter Dimitris "O Karaflas och är ett måste när man är på Leros. Hit går man inte bara för den goda maten, den tjusiga utsikten och den trevliga personalen. Den synnerligen sympatiska ägaren - tillika kocken - Dimitris, bidrar också till att skapa Leros bästa restaurang. Menyn är inte stor, men allt som finns på den är supergott. Bra priser är det dessutom.

 

Dimitris O Karaflas i Spilia. Leros.

Ouzeria Dimitris O Karaflas i Spilia.


"O Karaflas" betyder den skallige på grekiska. Som du förstår är ägaren Dimitris ganska tunnhårig. En av menyns specialiteter är skalliga köttbullar, eller som det står på menyn: "Karafla balls in tomato and ouzo sauce". Han har humor, Dimitris. :-)

 

Dimitris på Dimitris O Karaflas.

Kocken Dimitris på "Dimitris O Karaflas".

 

Utöver Dimitris "O Karaflas" finns det inte mycket att se eller göra i Spilia, som mest består av bostadshus. Författaren Göran Schildts hus Villa Kolkis ligger visserligen här, men det är inte öppet för allmänheten. Du kan läsa om Göran Schildt på förstasidan om Leros.


LÄS MER OM LEROS

Om Leros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera