Fler byar på Milos

Om Milos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Tripiti har en lång och rik historia. Under byn ligger katakomberna, den antika teatern och platsen där man hittade statyn Venus de Milo. Själva byn är ganska fin med långa smala gränder som kantas av typiska kykladiska hus. Den vackra kyrkan Agios Nikolaos syns från långt håll. Nedanför Tripiti ligger den unika kustbyn Klima, som du bara inte får missa.

Mandrakia liknar i mångt och mycket Firopotamos. Skillnaden byarna emellan är att det i Mandrakia finns fler båthus och att här bor mer folk. Den lilla hamnen med alla vackra regnbågsfärgarde hus ligger väl skyddad av en vågbrytare. Här finns rum att hyra och alldeles vid vattnet ligger en mysig taverna.

Om man fortsätter till fots från Mandrakia (till höger) kommer man till vackra klippformationer. Fortsätter man ännu längre når man så småningom fram till Sarakiniko.

Byn Zefiria ligger ensamt och övergivet på vägen mot Paleochori beach. För väldigt länge sedan var Zefiria Milos huvudstad, idag är det en liten by utslängd mitt i ingenstans, och är inte mycket att se.

Tripiti. Milos.

Tripiti.


Mandrakia. Milos.

Den mycket vackra lilla byn Mandrakia.


Firopotamos. Milos.

Vid nordöstra kusten ligger Firopotamos som är en av flera små båthusbyar. Firopotamos kanske inte räknas som en riktig by, utan mer som ett litet fiskeläge. Här kan man studera de traditionella båthusen som är uthuggna direkt ur klipporna. Här finns en strand och en vacker kyrka.

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera