Kalimera Grekland Milos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Milos i Grekland

Sommaren 2012 började Apollo med charterresor till Milos, och det verkar ha fungerat, för de har fortsatt med chartern. Vilket jag tycker är jättekul! Om du i stället vill resa hit på egen hand är det minst lika enkelt som att åka på charter.

CHARTER

Charter med Apollo som erbjuder boende i Pollonia. Planet landar på Santorini och därifrån åker man båt till Milos. Det finns visserligen flygplats på Milos, men den hanterar bara inrikesflyg.

FLYGSTOL

Det snabbaste sättet att ta sig till Milos är att flyga till Aten. Från Aten kan du välja mellan att åka båt från Atens hamnstad Pireus, eller flyga inrikes till Milos. Ett annat alternativ är att flyga till Santorini varifrån det finns ganska bra båtförbindelser med Milos. Personligen föredrar jag att flyga till Santorini eftersom jag helst börjar och slutar min öluff på en ö.

INRIKESFLYG

Milos har daglig flygförbindelse med Aten.

 

Hamnen i Adamas på Milos.

Hamnen i Adamas.

 

BÅT

Båtförbindelserna är mycket bra med i stort sett alla öar i Kykladerna och med Aten (Pireus). Under sommarsäsongen går det minst en båt om dagen mellan Atens hamnstad Pireus och Milos. Många atenare åker över till Milos på kortsemester, därför trafikeras sträckan av snabba katamaraner. Milos har även båtförbindelserna med Rhodos och Karpathos, samt med Kreta.

 

Hamnen i Adamas på Milos i Kykladerna.

Hamnen i Adamas.
Hamnen i Pollonia på Milos.

Hamnen i Pollonia.

 

Till grannön Kimolos går den lilla bilfärjan Osia Methodia flera gånger varje dag. Båten går från Pollonia på nordöstra Milos och resan tar cirka 30 minuter. Du kan ta med hyrbil eller moped om din uthyrare tillåter det.


Båttidtabell för Milos »

Boka båtbiljett online här »

Beställ nedräknare om du har bokat resa »


LÄS MER OM MILOS

Om Milos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera