Kalimera Grekland Milos.

Papafragas och Kapros på Milos

Underbara Papafragas ligger ungefär halvvägs mellan Adamas och Pollonia. Det är en märklig liten fjord (eller vad man ska kalla det) med besynnerliga klippor och turkosgrönt vatten.

 

Papafragas. Milos.

Papafragas.

 

Här finns klippor, grottor och små sandstrandsremsor. När vågorna går höga kluckar det i hela berget. Det är inte helt enkelt att ta sig ner till vattnet. Till höger om parkeringsplatsen finns en ganska kass stenstrand varifrån man kan simma till grottstränderna på andra sidan klippan.

 

Klippbad vid Papafragas på Milos.

Papafragas ligger halvvägs mellan Adamas och Pollonia.
I närheten av Papafragas ligger Filakopi som anses vara är en av de mest betydelsefulla prehistoriska boplatserna i Kykladerna. Man tror att här bodde människor så tidigt som 1550-1100 f.Kr. Idag finns inte mycket kvar av bosättningarna: några försvarsmurar, en byggnad med rester av väggmålningar och en helgedom. Tyvärr ligger det mesta i ruiner och är kanske mest intressant för arkeologer. Om du ändå är i krokarna för att bada i Papafragas kan du även göra ett besök här.

 

Kapros som ligger nära Papafragas på Milos.

Kapros som ligger nära Papafragas.

 

Strax innan Papafragas ligger Kapros. Även här är det märkliga klippformationer som lockar. Man kan bada från små stränder och från klippor. Kapros är nästan lika häftigt som Papafragas.


LÄS MER OM MILOS

Om Milos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera