Kalimera Grekland Samos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Drakei på Samos

Drakei ligger cirka 20 kilometer från Limnionas beach, på andra sidan av Samos högsta berg Mount Kerkis. Drakei ligger bokstavligt talat vid vägs ände, längre västerut än så här kan man nästan inte komma på Samos. Drakei balanserar på randen till ett stup och byn måste ha varit idealisk som tillflyktsort och som skydd mot de pirater som tidigare härjade i Egeiska havet. Man ser knappt byn från håll och man förstår verkligen hur svårt det måste ha varit för illasinnade att upptäcka byn.

 

Vägen till Drakei på Samos.

Det bästa med Drakei är det vackra vägsträckan dit.

 

Drakei är väldigt litet, efter några minuter har man sett hela byn. Man börjar uppifrån och går ner igenom gränderna. Mitt i byn finns ett torg där det finns en fin kyrka. Det är en gammaldags och vardaglig by, men det märks ändå att man försöker dra nytta av turismen. "Vi talar tyska" (fast på tyska förstås) står det utanför en taverna. I byn finns ett kafenión och några tavernor.

 

Drakei. Samos.

Gränd i Drakei.
Kostas Taverna i Drakei. Samos.

Kostas Taverna i Drakei.

 

Min favorit är Kostas Taverna som har en stor terrass och en infernaliskt vacker utsikt över havet bort mot Ikaria. Kostas Taverna erbjuder enkel men välsmakande grekisk husmanskost och är en idealisk plats att sammanfatta alla intryck som man har fått på vägen hit. För lite så är det, det bästa med Drakei är inte byn i sig, utan det vackra och vilda landskapet man passerar på vägen hit.

 

Limnionas. Psili Amos 2.  Limnionas.   Mount Kerkis. Samos.

Drakei ligger på andra sidan berget Mount Kerkis som du ser till höger.

 

Drakei syns inte på bilden, men det gör Votsalakia som anas där kusten svänger vänster. Efter Votsalakia ligger stränderna Psili Amos 2 och Limnionas. Från Limnionas är det cirka tjugo kilometer till Drakei.

Under Drakei ligger de svåråtkomliga stränderna Mikro Seitani och Megalo Seitani. Det går att vandra till stränderna från Drakei, men det är smidigare att gå från Potami beach.


LÄS MER OM SAMOS

Om Samos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera