Kalimera Grekland Samos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Taverna at the end of the world på Samos
Taverna at the end of the world ligger inte vid världens ände men väl vid Samos ände. Så tavernan borde egentligen heta Taverna at the end of Samos, men det förstnämnda låter förstås mer spännande. Jag har valt att kalla denna taverna för en sevärdhet, och det är det faktiskt, inte bara för att läget är som det är, utan även för att det är så omständligt att ta sig hit, och de som faktiskt gör det, anser nog att detta är en sevärdhet så god som någon annan på Samos. Missa inte när du är på Samos!

 

Vägen till Taverna at the end of the world börjar i Limnionas på Samos.

Vägen till "Taverna at the end of the world" börjar i Limnionas, där denna skylt finns.

 

Tavernan, som egentligen heter KOHILI Taverna, ligger cirka 3,5 kilometer sydväst om Limnionas beach på sydvästra Samos. Tidigare gick det inte att köra till tavernan, enda sätt att ta sig dit var att vandra. Men sedan några år tillbaka går det en grusväg till tavernan. Dock är vägen väldigt smal (bilar kan inte mötas) och den går längs med ett stup, så den är ganska läskig att köra.

 

Man bjuds på vackra vyer längs kusten längs vägen till Taverna at the end of the world på Samos.

Man bjuds på vackra vyer längs kusten längs vägen till tavernan.

 

Jag har kört vägen med moped, och det gick bra, men jag skulle inte köra bil, men det finns dem som gör det. Det tog mig cirka 20 minuter att köra från Limnionas, då stannade jag och tog bilder under tiden. Parkeringsplats finns ovanför tavernan. Vägen till tavernan är som sagt ett litet äventyr att köra, det är också en mycket vacker upplevelse, för naturen är spektakulär och kustremsan bjuder på flera vikar med små stränder.


Vägen till Taverna at the end of the world på Samos.

Härifrån är det "bara" 800 meter kvar att köra till tavernan. Vägen fortsätter där jag har ritat en röd pil.

 

 

Tavernan drivs av Andreas Kotsos som serverar mycket god hemlagad grekisk husmanskost. Tavernan har öppet mellan 10.00 och 22.00 varje dag under sommarmånaderna. Menyn är begränsad och byts ut varje dag. Om du inte vill äta kan du bara beställa något att dricka.

 

Taverna at the end of the world. Samos.

Taverna at the end of the world.

 

Maten är som sagt väldigt god, men det är den meditativa stämningen och den fantastiska utsikten som är den största behållningen. När du har ätit färdigt kan du gå ner till havet och ta ett dopp vid något av klippbaden. Ta med snorkel och cyklop för det är en idealisk plats att snorkla på.

 

Snorkla vid klippbadet under Taverna at the end of the world på Samos.

Före eller efter maten kan du ta ett dopp vid klipporna under tavernan.
Den rofyllda och meditativa utsikten från  Taverna at the end of the world på Samos.

Den rofyllda och meditativa utsikten från "Taverna at the end of the world".

 

Om du vill bo nära "Taverna at the end of the world" så finns det ett flertal hotell och pensionat i Limnionas, som ligger 3,5 kilometer från tavernan. Det finns även ett litet pensionat som heter Katina Studios som ligger något närmare. Under pensionatet finns en liten sandstrand med solstolar och parasoll.

 

Katina Studios. Limnionas. Samos.

Katina Studios och den lilla stranden.

 

Om du är i närheten så är det inte bara nära till Limnionas, det är även nära till sandstranden Psili Amos 2 och till Votsalakia, och hyfsat nära till byn vid som också den ligger vid vägs ände, nämligen Drakei.


Jag skrev om mitt första besök på tavernan i vårt forum. Där nämner jag bland annat att ägaren Andreas lekte med ett tennisrack. Men varför då? Ja, det kan du läsa om här.

 

OBS! Innan du kör till tavernan är det klokt att kolla om det är öppet.


LÄS MER OM SAMOS

Om Samos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera