Kalimera Grekland Samos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Posidonio på Samos

Posidonio är en liten fin by med pytteliten strand i en vacker bukt med simavstånd till Turkiet. Så här nära Turkiet kommer man inte utan att fysiskt vara där. Posidonio var tidigare ett viktigt fiskeläge, men idag dominerar turismen, även om det fortfarande finns en del fiskebåtar kvar.

 

Stranden i Posidonio på Samos.

Stranden i Posidonio.

 

Stranden är som sagt liten, och väldigt smal, den rymmer inte många personer. Ändå är det många som åker till Posidonio. Men det är inte stranden som är dragplåstret, utan det är de vackra omgivningarna, och Taverna Posidonio som delvis ligger i vattnet. Från vissa bord kan sitta och äta och samtidigt doppa fötterna i vattnet. När man ätit klart är det bara att hoppa i. Utanför tavernan guppar fiskebåtar och dyra segel- och motorbåtar. Posidonio är verkligen värd den långa resan.

 

Taverna Posidonio. Samos.

Taverna Posidonio.
Några hundra meter före Posidonio ligger Sideras beach. Det är ingen strand man skickar mms hem om, men om du vill du vara lite för dig själv, och kanske bada naken en stund, kan du göra det här.

En bättre strand än Sideras är Klima beach som ligger några kilometer väster om Posidonio. Även där finns en mysig taverna.

Läs om Klima beach här »

Posidonio ligger 12 kilometer sydost om Samos stad, och 18 kilometer öster om Pythagorion. Kör du från Pythagorion kan du stanna till vid den barnvänliga stranden Psili Amos 1.

 

Posidonio. Samos.

Vy över Posidonio. De höga bergen i bakgrunden hör till Turkiet.


LÄS MER OM SAMOS

Om Samos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera