Kalimera Grekland Zakynthos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Agios Sostis på Zakynthos

Fortsätter man längs kusten väster om Laganas kommer man strax fram till Agios Sostis. Avståndet är kort i kilometer räknat, men pratar vi liv och rörelse har vi kommit till en annan planet. Agios Sostis är en liten trivsam ort med småskalig turism och mysiga tavernor ovanför en smal och fin sandstrand som heter Porto Koukla.

 

Porto Koukla beach. Zakynthos.

Porto Koukla beach.

 

Några kilometer söder om Agios Sostis finns en liten strand som heter Kaminia, ovanför stranden ligger ett coolt hotell med soft atmosfär. Stranden är ingenting man gör vågen för, men den duger gott för att skölja av sig vägdammet. Däremot är det inte svårt att utbrista i hurrarop för hotellet, eller rättare sagt hotellets omgivningar, det ser mer ut som Thailand än Grekland. Hotellet, som heter Maris Hotel, och tavernan går att besöka även om man inte bor där.

 

Gloria Maris Hotel Suites i Kaminia på Zakynthos.

Kaminia beach.
c Zakynthos.

Agios Sostis Island.

 

I bortre änden av stranden (mot Laganas) ligger en liten ö som heter Agios Sostis, ön satt tidigare ihop med Zakynthos men skiljdes från sin ömma moder vid en jordbävning 1633. Namnet kommer från en kyrka som förut fanns på ön. En träbro förbinder idag Agios Sostis med Zakynthos.

 

HOTELL I AGIOS SOSTIS

Nästan överallt på Zakynthos där det finns en strand finns det någonstans att bo. Agios Sostis är inget undantag. Området kallas även Lithakia, bland annat på booking.com.

Koklas Studios »

Boka andra hotell i området här »


LÄS MER OM ZAKYNTHOS

Om Zakynthos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera