Kalimera Grekland Zakynthos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Laganas på Zakynthos

Laganas ligger några kilometer väster om Kalamaki och är ett himmelrike om man tillhör rätt målgrupp. Vill du ha lugn och ro på din semester tillhör du inte rätt målgrupp, då kan du ha hamnat galet.

 

Laganas beach. Zakynthos.

Stranden i Laganas åt ena hållet.

 

Laganas är en gigantisk nöjesmetropol med massor av diskotek och barer, att säga att nattlivet är intensivt är att underdriva, här är det dygnetruntparty som gäller, i alla fall under högsäsong då tusentals ungdomar från hela världen kommer hit för att roa sig. Laganas är full av krogar och restauranger som erbjuder allt från grekiska tavernor till engelska, kinesiska, italienska och indiska dito. Här finns också ett otal snabbmatställen och massor av supermarkets som bland annat säljer billig sprit.
Stranden i Laganas på Zakynthos.

Stranden i Laganas åt andra hållet.

 

Stranden är öns längsta, det sägs att det tar nästan en timme att gå från ena änden till den andra. Vattnet i bukten är oftast lugnt, sanden och sandbotten är mjuk och fin och det är långgrunt, med andra ord en mycket barnvänlig strand.

Många barnfamiljer, och vuxna utan barn, gillar Laganas, i fall under dagtid. Några vänner till mig bodde i Laganas med små barn, och de var glatt överraskade. De märkte inte mycket av utelivet. Kanske för att de gick och la sig när ungdomarna förberedde sig för kvällen. :-) Vill du ha lugn och ro väljer du att bo i Kalamaki som ligger väldigt nära Laganas.

 

Bargatan i Laganas på Zakynthos.

Den långa bargatan i Laganas.

 

Bargatan som går från stranden till stora vägen som leder till Zakynthos stad är om möjligt lika lång som stranden. Gatan flankeras - från början till slut - av hotell, bil- och mopeduthyrare, supermarkets, butiker, restauranger, diskotek och barer av alla de slag. Jag har besökt många partyorter i Grekland, få kan mäta sig med Laganas.

HOTELL I LAGANAS

Precis som i Argassi är mycket uppbokat av resebolagen, men även här finns det många boendealternativ för dig som reser på egen hand.

Boka hotell i Laganas här »


LÄS MER OM ZAKYNTHOS

Om Zakynthos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera