Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Utflykt till Vathydalen på Kalymnos. Del 1.

För första gånger under alla Kalymnosresor hyrde vi bil i tre dagar. Mannen i huset har aldrig förut varit intresserad av det, men nu plötsligt skulle det hyras i alla fall. Nu var inte jag så pigg på saken, eller kanske man skulle kunna säga att eftersom man känner till Kalymnostrafiken och gatornas bredd i Pothea, så kände jag mig aningen nervös. Det blev i alla fall så att vi gick till Katarina på uthyrningsfirman i Myrties. Hon var trevlig och hjälpsam precis som hon brukar. Det blev en liten blå Suzuki i tre dagar.

Här kommer ett litet fotoresebrev från utflykten till Vathidalen en av dagarna.

Vi startade från Myrties vid 10 tiden på förmiddagen. Man börjar ju med att köra i uppförsbacke med kraftiga svängar. När vi kom till "Wow" kurvan så var det en del vägarbeten där och framkomligheten ännu värre än vanligt. Allt gick dock bra. Ju närmare Pothea vi kom, desto svettigare började jag bli. Strax var vi ju där och måste fatta ett snabbt beslut. Svänga till höger, eller vänster. Det blev fel val, alltså till vänster. Detta upptäckte vi nästan omgående, men det var bara och fortsätta. Att vända i Potheas gränder kan man glömma.

 

 

Vi stannade bilen intill en gammal farbror och frågade hur vi skulle komma till den stora hamnvägen som man skall fortsätta till Vathis på. Han babblade på Grekiska och visade med armarna hur man skulle svänga hit och dit. För säkerhets skull följde han efter oss en liten bit för att se att vi körde åt rätt håll. För säkerhets skull frågade vi också en yngre man som promenerade med sin son. Då var vi nästan framme vid rätt väg. Vi skulle bara köra runt hamnvägen för att komma åt rätt håll mot Vathi. Plötsligt såg vi båda männen som hade hjälpt oss stå vid vägkanten och vinka åt oss. Sådana är dom, Kalymnosfolk, snälla och hjälpsamma.

 

Pothia på Kalymnos.

Pothia på Kalymnos.


Sedan kunde man inte köra fel så mycket mer. Det bar uppåt igen ut från stan. Vackra vyer mest hela tiden. Vägen går ganska högt upp och man ser havet nedanför mest hela tiden. Första fotostoppet blev vid AKTI viken. Vi åkte inte ner den branta vägen, utan nöjde oss med och ta lite bilder bara.

 

Akti beach på Kalymnos.

Akti beach på Kalymnos.

 

Har hört att maten där nere i tavernan är väldigt god. Nästa stopp blev ovanför Rina. Den "typiska utsikten" av byn och kanalen som leder ut till det öppna havet. Väldigt vackert var det.


Kalymnos. Vathydalen.

 

 

Kalymnos. Vathydalen.

 

När vi närmade oss byn så blev det ett litet trevligt stopp när en flock getter skulle över vägen.

 

Kalymnos. Vathydalen.

 

Kalymnos. Getter.


Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera