Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Båtluffa i Kykladerna. Del 3. Koufonissi.

Koufonissi 19 - 22 september, 2008
När vi sagt hej då till det trevliga norska paret som vi träffat på Amorgos och som skulle fortsätta till Santorini, så går vi iland på Koufonissi. På kajen står alla rumsuthyrare och väntar, i guiden om Koufonissi hade vi lagt på minnet några rekommenderade boenden, men när vi gick runt bland uthyrarna kände vi inte igen ett enda namn.

En kvinna visade oss broschyrer på ett jättefint hotell.
-" Only 5 minutes away, and only 30 euro. come and look", sa hon, och innan vi visste ordet av var ryggsäckarna uppslängda i en pickup och vi satt i bilen och åkte iväg.

Efter en liten stund kom vi till ett jättefint och jättelyxigt hotell, Hotell Koufonisia. Kunde detta verkligen vara sant? Endast 30 Euro för ett rum på lyxhotell? Jag frågade henne igen om priset och det var alldeles rätt, 30 Euro per natt. Det saknades kök i rummet, men kylskåp, stor härlig balkong med utsikt över det vackra pool området. Städning varje dag och rena handdukar och lakan varje dag.

 

Utsikten från rummet på Hotell Koufonisia.

Utsikten från rummet på Hotell Koufonisia.

 

 

Vi blev snabbt varse om att Koufonissi höll på att stänga för säsongen, byggnationerna inför nästa år var i full gång och på hotellet fanns inget öppet. Ingen pool bar med paraply drinkar, ingen restaurang och vi var inte så många som bodde där.

På Koufonissi är dom fantastiska stränderna öns (enda) begivenhet, och vilka stränder! Första dagen gick vi till Charakoupostranden, det blåste rätt mycket men vi solade och badade trots sanden som yrde. Vi åt en magnifik lunch på mysiga Finikas Taverna, där kan man sitta i timmar och bara njuta av den goda maten och havet med kluckande vågor precis utanför.

 

Lunch på Finikas taverna på Koufonissi.

Lunch på Finikas taverna.


På kvällen hittade vi till Tavarna Melissa, som var en av dom få tavernorna som inte stängt för säsongen. Fult med folk och den gulligaste äldsta servitrisen sprang snabbt mellan borden.

Dag två på ön, vandrade vi via byvägen till Pori stranden, en väldigt vacker lång strand. Det blåste rätt ordentligt men vi byggde ett litet vindskydd och tillbringade någon timme där, därefter vandrade vi längs kusten till alla de andra stränderna som ligger som ett pärlband längs efter kusten.

Dag tre så vaknade vi till regn och storm... vad var detta?? Regn hade vi inte räknat med. Vad gör man, när det regnar, på en ö där nästan allt är stängt och det enda sevärdheterna är stränderna??? En smula "lappsjuka" började infinna sig. Nåjo, vi vandrade ut i byn Chora, gick åt ena hållet och sedan åt andra hållet.

 

Ett regnigt Koufonissi.

Ett regnigt Koufonissi.

 

Det började regna ordentligt och vi sökte skydd mot regnet och trillade in på Nikitas Bar. Vi var dom enda gästerna den eftermiddagen och ägaren spelade jazzmusik, som vi inte gillar. Men där blev vi kvar hela eftermiddagen, ägaren blandade kaffedrinkar med Metaxa och det slank även ner en och annan ouzo, och när vi gick därifrån så tyckte vi att jazzmusiken var enastående. Denna konstiga eftermiddag kommer vi alltid att minnas, även om den gav oss lite huvudvärk dagen efteråt.

Vi bestämde oss där i regnet att en dag till på Koufonissi räcker och på måndag skulle vi ta Blue Star Ferries till Santorini. Alla svenskar vi träffat och Kalimera.nu hade rekommenderat Honeymoon Beach Hotell, så vi ringde och bokade rum. Ny ö och nya äventyr, och nu också den sista ön på vår resa.

 

Koufonissi på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera