Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Semester på Iraklia och Schinoussa

Flygstol till Santorini, Blue Star Ferry till Naxos några timmar senare, bra boende på Maria Rooms i Gamla Stan. En flygande start på en av våra bästa öluffar!

Naxos har vi gästat tidigare, detta nav i Kykladerna med fina sandstränder, restauranger och affärer. Men Gamla Stans utbud hade nästan gått oss förbi - nu njöt vi av vår utsikt över hamnen och närheten till allt.

Efter några dagar tog Skopelitis oss från det hektiska livet på Naxos till Iraklia, en nästan orörd oas i Småcykladerna. Vi hade turen att hamna hos Christos och Elena, ett par som tidigt förälskade sig i ön, hade modet att förverkliga sin dröm och nu sedan tre år driver pensionatet Maistrali, Agios Georgios.

Frukost ingick i det modesta priset, utsikt över den lilla hamnen likaså. Två musiker underhöll varje kväll, då gäster samlades - undra på det, kocken gjorde underverk med öns råvaror.

 

Utsikt från Pensionat Maistrali på Iraklia.

Utsikt från Pensionat Maistrali på Iraklia

 

 

Iraklia är svårtillgänglig men fram till den 1 september går en gratisbuss till två stränder på östsidan. Livadi är den bästa - en lång sandstrand med skugga under pinjeträd och en kvarts promenad hem om man inte vill passa bussen. För övrigt går det utmärkt att bada intill hamnen (Agios Georgios).

 

Enslig strand på Schinoussa.

Enslig strand på Schinoussa.

 

Med viss tvekan lämnade vi våra omtänksamma värdar. Med Skopelitis når man Schinoussa på tjugo minuter. Christos hade prutat ner ett fint boende på Livadistranden (ja det finns en där också) hos Rita. Hamnen på Schinoussa är ogästvänlig men Choran som tronar på en höjd mitt på ön är en av Cykladernas vackraste och genuinaste. Alla vägare från Choran går till en strand och nästan alla turister bor i byn. Vi hyrde scooter men vägarna är dåliga!

De två Småöarna rekommenderas om man vill komma undan turistströmmarna och söker lugn och ro. Vi kommer att återvända hit nästa år.

Hälsningar Ingrid och Ingemar Lundh, 70-plussare och erfarna ö-luffare

 

Iraklia på Kalimera » | Schinoussa på Kalimera »
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera