Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Påskresa till Kalymnos och Rhodos. Del 2.

Vi hyrde bil och bestämde oss att åka den ganska nya vägen till Paleonisos. En fin liten vik med några hus och en kyrka förstås. Vägen slingrade sig uppför och mellan bergen Väldigt vackra vyer över havet och Telendos.

 

Paleonisos. Kalymnos.

 

 

Paleonisos. Kalymnos.

 

Paleonisos. Kalymnos.

 

Därifrån var det inte långt till Emborios, så vi passade på och besöka vännerna på Harrys taverna på samma gång. Mormor Alexandra var där med barnbarnet och yngre generationen var i Pothea för att handla. Det var tur att vi kom, för lunchgästerna började komma och Alexandra fick börja laga mat, så jag hoppade in som barnvakt. Yannis hämtade en hög leksaker, tog mig i handen och sa "pame" och så läkte vi 2 timmar:-)

Min Grekiska är ung på 2-åringens nivå, så det gick bra:-) Sedan kom ju föräldrarna till honom hem och gästerna fick sin lunch och alla var nöjda. En härlig eftermiddag hade vi där.

 

Harrys taverna. Kalymnos.

 

Harrys taverna. Kalymnos.

 

När vi skulle tillbaka till Myrties, tog vi vägen via Vathy. Alltid lika vackert, när man ser fjorden mellan bergen och byn. Det blev förstås ett par fotostopp både i Vathy och ovanför.

 

Vathy. Kalymnos.

 

 

Vathy. Kalymnos.

 

Vathy. Kalymnos.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera