Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Karpathos i maj. Del 2.

Vår andra dag vaknade vi lite sent och bestämde att vi skulle ta stranden som låg närmast och eftersom vi var utan karta, Achata. Vägen ner är helt magisk. Det är så vackert och fridfullt. Berg höjer sig runt vägen ner och dessa dofter.

En mycket fin strand med klappersten och som över nästan hela Karpathos och vackert vatten. Lite missnöjda var vi på den enda tavernan som fanns. Kanske var det kvinna som mötte oss och förklarade att två solstolar kostade 5 euro och skulle vi ha parasol fick vi betala extra 3 euro. För i Grekland har dom regler... Jag som annars brukar vara snabb med att svara kände att detta var inget att försöka ens. Som om vi svenskar inte är vana vid regler

 

Achata på Karpathos.

 

 

Dagen efter slog vi på stort och bestämde att vi skulle köra till Lefkos. Mysig liten by, stränderna med sand som kanske uppskattas av många som bättre än klappersten. Vi valde att köra längs vattnet dit men först en vacker väg över bergen.

Vi stannade och vilade lite vid byn Finiki. En liten fiskeby som är bara SÅ charmig. Vi var där relativt tidigt och såg fiskebåtarna komma in med sin fångst. Min pappa berättade senare att på en restaurang på gatan har tydligen väldigt god omelett :-). Vägen hem körde över bergen, genom Pyles och Othos. Fina små byar uppe i bergen. Och dessa vyer här uppe är som man säger på engelska, Breath taking.

 

Finiki. Karpathos.

 

Lefkos. Karpathos.

 

Karpathos.

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera