Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Småkykladerna. Del 3.

Vi åkte till Donoussa. Där blev vi kvar återstoden av vår resa. Vi fick boende på samma ställe, och till samma pris, som 2007. 35 euro för en lägenhet med två rum och kök, samt en enorm balkong. Det ska dock tilläggas att städning av lägenehet sker sällan och det finns ingen aircon.

Boendet heter Prassinos Studios och ligger högt uppe i byn, med fantastisk utsikt. Vi tillbringade (blåsiga) dagar på bystranden och på Kendros Beach. En kväll leasade vi den nya ö-bussen och åkte till tavernan i Mersini. Bussen kostade 30 euro enkel väg, och vi fyllde den till sista plats. På Donoussa var vi – bara – 22 personer från Umeå...

 

Den nya strandbaren (vet ej hur ny den är, men den fanns inte 2007) på stranden i Stavros var en liten oas. Här drack vi kaffe, spelade spel och åt enkla luncher. På Donoussa varvar även den mest överstressade ner ordentligt (talar av erfarenhet denna gång), och vi trivdes lika bra som vid föregående besök. Donoussa är fantastiskt!

 

Donoussa. Stavros beach.

Kväll på stranden i Stavros.

 

Donoussa. Stavros.

Havet, Donoussa.


Mat på Donoussa.

Alltid för hungrig att fota när maten ligger kvar på faten...

 

Prassinos Studios. Donoussa.

Prassinos Studios.

 

 

Vi avslutade resan med färja mellan Naxos och Rafina, och en natt på Avra Hotel. Smidigt och lätt att ta sig till flyget efter en stor frukostbuffé på hotellet. I år hade vi hade tänkt oss en dag i Athen, men skippade detta pga värmen och färjetider som inte riktigt stämde.

Sammanfattningsvis då. Iraklia en ny favorit. In på topp 5-listan! Donoussa får definitivt fler besök i framtiden. Båda två underbara familjeöar med paradisstränder ( i vårt tycke) och med gott om plats på såväl strand som tavernor. Trevliga människor, billiga boenden. ”Vårt Grekland” i ett nötskal. Med kombon Amorgos, fick vi en semester att leva på länge. En drömsemester helt enkelt.

 

Semester på Donoussa.

Drömsemester.

 

Budget i år var ungefär som tidigare två år. Vi gjorde av med ca 1350 kr/dygn inklusive allt – utom själva resan till Grekland från Umeå. Vi är inga shoppare, men äter 4 av 5 måltider ute. Middagar i år i snitt 32 euro för fyra personer, inklusive vin eller öl och läsk. Ibland även efterrätt. Årets resa kryddades med att vi för första gången i Grekland träffade Janne från Kalimera – alltid kul att träffa Kalimerianer i verkligheten!


Hälsningar Bea med familj

 

Amorgos på Kalimera » | Donoussa på Kalimera » | Iraklia på Kalimera » | Schinoussa på Kalimera »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera