Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Småkykladerna. Del 2.

Underbart vatten på Iraklia.

Poolen, Iraklia.

 

 

På väg mot Chora. Iraklia.

På väg mot Chora.

 

Iraklia var allt vi önskat oss. Boendet på Maistrail var över förväntan. Frukost ingick i priset och serverades inte från buffé utan utifrån vad en var sugen på… Stränderna på Iraklia är magiska. Det är nästan så att jag blir arg när jag tänker på detta lilla paradis, så nära, men ändå så långt borta! Vi njöt verkligen under våra dagar på ön, och öborna skrattade gott när vi tog oss runt på byn i olika grupper med olika mål.

Barnen fick kompisar och spelade fotboll varje kväll på skolgården med de grekiska barnen. Vi tittade på fotbolls-VM, åt våfflor, glass, badade, läste böcker, hoppade från piren, joggade, vandrade och pratade. När vi tog ett gruppfoto tillsammans med Mike vår fjärde dag (då två familjer reste vidare) kändes det som att det här gör vi om, varje år från och med nu! Vi får väl se….

 

Umeåbor på Iraklia.

Umeå intar Iraklia!

 

Resten av gänget hade resan utstakad framför sig. Det var bara vår familj som inte riktigt bestämt sig. Astypalea hägrade (som så många gånger förr), men barnen fick till slut välja och valde att haka på de andra till Amorgos.


På Amorgos råkade vi ut för lite tråkigheter första kvällen. Det är sällan och aldrig jag känner mig lurad i Grekland, och när det hände sent på kvällen i Katapola så slog vi bakut. Situationen resulterade i en spontan taxiresa från Katapola till Egiali. Under resan ringde vi runt till hotell i Egiali för att försöka hitta boende, klockan var nästan 11 på kvällen och vi var trötta och en smula oroliga. Som tur var hände det som alltid annars händer oss i Grekland – vi fick ovärderlig hjälp och service av en vänlig person.

Denna gång var det ägaren till Apollon Studios som fixade och trixade för oss (8 personer) och skjutsade oss till sitt andra boende Levrosso Beach Apartments. Pulsen lugnade ner sig, och vi sov i jättesköna sängar till nästa morgon. Lyckan att vakna bokstavligen på stranden! Otroligt fint boende, med det enda kruxet att bil nästan är en nödvändighet. Oerhört trevliga ägare och fint utrustade kök och som sagt, jättesköna sängar.

 

Utsikt Amorgos.

Utsikt Amorgos.

 

 

Levrosso Beach. Amorgos.

Levrossos Beach.

 

Chora, Amorgos.

Chora, Amorgos.

 

Amorgos har vi varit på två gånger tidigare, men aldrig förr har vi besökt Chosoviotissa. Det gjorde vi i år och det var en väldigt rolig upplevelse. Promenaden upp var VARM, men belöningen när vi kom upp samt ett UNDERBART bad på Agia Anna därefter gjorde promenaden värd all möda.

Vi besökte också Chora och Langada. Vi hade väldigt varma dagar på Amorgos och med 6 dagar kvar på luffen gällde det nu att bestämma sig för vart vi skulle åka nu. Asty fanns kvar som alternativ, men kändes plötsligt väldigt långt bort. Mycket närmare kändes Donoussa, ön där vi trivts så bra för 7 år sedan.

 

Resebrevet fortsätter här »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera