Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Rhodos, Tilos och Symi på en vecka. Del 4.

Färjestrulet innebar att vi antingen skulle tillbringa ytterligare två nätter på Rhodos eller en natt på Symi och avsluta med en sen ankomst till Rhodos innan det var dags för hemfärd. Turligt nog röstade alla i sällskapet på Symi!

Vi ringde till Hotel Taxiarchis där vi fick betala 120 euro för 6 personer, inklusive frukost. Fantastiskt utsikt från detta hotell, som vi tyckte låg helt perfekt, mittemellan hamnen och Pedibukten. Symi var förövrigt väldigt vackert, och en väldigt annorlunda ö. Vi tog en stranddag när vi anlände och strosade runt i hamnen på kvällen. Dag två hade vi i stort sett hela dagen på oss innan färjan skulle ta oss tillbaka till Rhodos, så vi inledde tappert med en vandring från Pedi bort till Agios Nikolaus, men där blev vi inte långvariga för det började regna. Det blev en caféeftermiddag istället, med våfflor, kaffe, öl och gyros. Åsså BlueStar tillbaka till Rhodos.

 

Taxiarchis. Symi.

Utsikt från Hotel Taxiarchis på Symi.

 

 

 

Agios Nikolaus beach.Symi.

Agios Nikolaus beach på Symi.

 

Badbåt på Symi.

Badbåt på Symi.

 

Regn på Symi.

Regn på Symi.

 

Eftersom vi skulle flyga hem på förmiddagen och kände oss ”klara” med Rhodos stad, så hade vi bokat boende nära flygplatsen. Ännu en fullträff! Filoxenia Apartments & Studios hette stället vi hamnade på. Kostade oss 80 euro för 6 personer! Och i den familjedrivna restaurangen fick vi god mat, gott vin och myste i regnet och blåsten. Innan flyget tog oss hem till Umeå nästa dag hann vi med såväl en promenad längs havet, som en stund vid hotellets pool.

 

 

När vi landade i Umeå hade vi gått 9 mil, förlängt livet med många timmar genom skratt, pratat om allt viktigt i livet, läst en hel hög med böcker och njutit av utsikter, mat, sällskap och lugnet.

Tack alla som tipsade om Tilos! Nu har jag en till återvändarö!

 

Vänner på Tilos.

Bästa gänget! Tack för en underbar resa!

 

Hälsningar Bea

 

Rhodos på Kalimera » | Symi på Kalimera » | Tilos på Kalimera »

 

Börja om »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera