Livet börjar återgå till det normala i Katapola

Vädret har förbättrats avsevärt idag, solen skiner och värmen är tillbaka (i solen). Vinden är fortfarande kraftig, men ingenting i jämförelse med igår kväll då vi knappt kunde gå upprätta.

Skopelitis låg kvar i hamn när Camilla gick till bagaren. Men klockan 12.30 fick båten helt plötsligt liv och tutade tre gånger. Gissa om det blev liv och rörelse i hamnen. En halvtimme senare avgick Skopelitis. Nästan tom på folk. Inte så konstigt eftersom ingen visste att den skulle gå. Dessutom gick hon bara till Naxos. Donoussa, Koufonissi, Schinoussa och Iraklia hoppades över. Inte så kul för alla som är inblåsta på småöarna.

Express Scopelitis. Amorgos.

Express Skopelitis lämnar oväntad hamnen i Katapola.

Senare på kvällen dök färjan Panagia Tinou upp. Efter en dramatisk tilläggning (två segelbåtar låg väldigt illa till för att rammas) öppnades luckan och ut vällde mängder med folk som troligen setat inblåsta på andra öar. Senare på kvällen kom Skopelitis tillbaka från Naxos, och ännu senare anlände katamaranen. Så nu är här ganska mycket folk igen. Kul.

Panagia Tinou. Katapola.

De som klev av Panagia Tinou såg både förskräckta och lyckliga ut. Förskräckta efter den jobbiga båtresan, lyckliga för att äntligen komma fram.
Katapola beach.

Nu när stormen var över kröp folk fram från sina gömställen och letade sig till stränderna igen. Som här i Katapola.

Bortsett från att sommaren kom tillbaka och båttrafiken kom igång hände inte mycket idag. Vi tog det lugnt. Spelade tavli på “andra sidan”. Jag vann för en gång skull! Den stora nyheten under dagen var att brödet hos bagaren hade gått upp från 80 cent till 1 € på grund av dyrare mjöl.

Tavli. Katapola.

Jag vann för en gång skull.Tavernor i Katapola.

Nu hoppas vi att vädret återgår till det normala så vi återigen får uppleva kvällar som denna.

« Föregående dag | Startsidan | Nästa dag »

Amorgos på Kalimera » | E-guide om Amorgos »

Startsida »

Forum »

Cookies »

Boka hotell »

E-guider »

Facebook »

Instagram »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2017 Janne Eklund/Kalimera | Kalimera fyller 20 år 2017!