Färsk fisk på Nikos restaurang

Idag gick upp lagom till sjunyheterna på teve. De sände direkt från Pireus där folk köade till färjorna. Idag börjar tydligen många greker sin semester. Ska bli spännande att se hur livet på öarna påverkas av det. Efter nyheterna såg vi hur F/B Marina la till i hamnen här på Fourni. Minst sagt imponerande. Speciellt med tanke på den rådande vinden som är mer än hård. För att komma in till kaj måste hon glida med vinden in från sidan. Ser omöjligt ut. Men funkar. På tal om väder och vind så har temperaturen sjunkit i takt med att vinden ökat. Igår kväll var det bara 24 grader. Kändes kallt. Vi till och med klagade. :-)

F/B Marina. Fourni.

F/B Marina lägger med visst besvär till i hamnen.

Den här dagen gick i lugnets tecken. Vi var ganska trötta efter gårdagens mopedkörande. Vi läste på balkongen, vi läste på ett kafé, vi åt lunch på Nikos och vi strosande runt i byn. Att strosa runt i den lilla byn går ganska fort om man inte går väldigt sakta. Så vi gick sakta.

Fourni.

Den trivsamma huvudgatan i Fourni by.
Middagen åt vi återigen på Nikos. Denna kväll slog vi på stort och åt färsk barboni. Den fisken är nästan lika dyr som hummer. Men väl värd sitt pris om den är färsk.

Färsk barboni på Nikos Taverna.

Färsk barboni på Nikos Taverna.

Nikos Taverna är vår, och många andras, favorit. Maten är varierande och god, personalen både underhållande och trevlig, och det är relativt billigt. Hos Nikos finns ingen meny, istället får man gå ut bland grytorna i köket och se vad som finns för dagen, och peka ut vilka rätter man önskar. Nikos hustru Jenny assisterar gärna och visar upp den ena läckra maträtten efter den andra. Hos Nikos brukar man bli sittandes länge, oftast blir det längre än man tänkt sig.

Grillen på Nikos Taverna.

Grillen på Nikos Taverna.

  « Föregående dag | Bloggens startsida | Nästa dag »

Fourni på Kalimera » | E-guide om Fourni »

Startsida »

Forum »

Cookies »

Boka hotell »

E-guider »

Facebook »

Instagram »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2017 Janne Eklund/Kalimera | Kalimera fyller 20 år 2017!