![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jag gör Melitzanosalata på stora auberginer som man prickar hål i och lägger i ugnen på 200 g ca 1 tim, väl inoljad form. Skinnet ska "skrumpna" sen låter du de svalna tar bort skalet och fröna, kör i matberedare med vitlök, häller i olivolja och vinäger, lite socker och salt o peppar. kör tills du får den konsistens du vill ha. Lägg upp i en skål och lägg över lite persilja. camilla |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Svärfar har också lärt mig att dela auberginerna och låta dem ligga i saltat vatten cirka 20 minuter innan tillagning. Går åt betydligt mindre olja då. //Zanét ![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Tack för snabba svar! Nu när jag tittade på receptet jag har, såg jag det stod Melitzanosalata och inte Taramo... Förstår inte varifrån jag fick det? Nu skall jag iaf sätta igång med mina grekiska små matförberedelser
![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|