![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Glömde en grej: pratade lite snabbt med killen som målade stolar i gamla To Chyma igår. Han sa att de skulle öppna om två veckor. När jag frågade vad restaurangen skulle heta fick han först något vilt i blicken, efter en lång paus sa han Det är hemligt! Så jag tror inte att den hade något namn än
![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Du äter verkligen god mat på Amorgos. ![]() Retsinan har jag druckit på Leros, men bara där. |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Jag kände också igen flaskan med retsina, och funderade mycket på var jag sett den
![]() Till slut gick jag ner till skåpet i köket, där jag har senast inköpta. Det var den sorten ![]() Inte konstigt att jag mindes den ![]() ![]() PS Tack för alla fina bilder på vad du äter. Kul idé på tråd ![]() Senast redigerad av Abi den 2015-05-31 klockan 18:18. Anledning: Tillägg |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Jag är nog inte kvar när de öppnar. Dels är nog "två veckor" GMT, Greek Maybe Time, dels är jag ju i Egiali sista nätterna. Citat:
![]() Kul att du har en sån retsina hemma till och med! ![]() Kvällens middag på Mouragio är på temat Det behöver inte vara krångligt för att vara gott. ![]() God chorta, god melitzanosalata (auberginesallad), goda keftedes - svårare behöver det inte vara. Jag fick in de båda gröna tallrikarna först, medan jag pillade med dem började jag oroa mig för att köttbullarna skulle vara så där en åtta som de kan vara ibland, jag borde ha kollat det. Men det var de inte, de var fem. I storlek som väl tilltagna golfbollar ... |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Förresten - är det någon här som ätit på Minos på Katapolasidan och kan tala om hur det var?
|
#6
|
|||
|
|||
![]()
Minos åt vi aldrig på, men MYTHOS, längst in på "torget" - där var maten absolut på topp. Gå dit en gång, tycker jag!
Underbar tråd, det här. |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Jag åt en gång på Mythos förra året. Och maten var tveklöst vällagad. Men det var något påklistrat över bemötandet som gjorde att jag aldrig gick tillbaka. Jag vet inte, jag kanske uppfattade det fel och borde ge det en chans till. Dagens rätt lägger jag inte in för dess innehålls skull, utan för dess känsla. Jag gissar att många här gärna hade tillbringat dagen med egen matsäck på en grekisk strand, i det här fallet Psili Ammos bortanför Levrosso i Egialibukten. ![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Så härligt Ink..till den stranden vart jag många gånger i fjol..så härligt att ha lite picknick där..
![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Jag förstår vad du menar med bemötandet. Tror att det var mannen vars fru lagar maten, som du mötte. Jag kom att prata mycket med dom. Ett albanskt par, som pratar bra grekiska. Jättegoa människor. Det kan onekligen bli lite tillgjort, när man försöker vara trevlig hela dagarna...
Underbar känsla man får av din picknickbild!! |
#11
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Men jag vet inte ... Jag må vara ogenerös men jag har svårt med att jag knappt hinner sätta mig förrän "Where are you from? Hur mar du? Tack sa micket!" Det är så o-amorgos. Även om det är välment. På menyn fanns kyckling i citronsås, som jag startade tråden med. Så det kunde vara kul att ta det igen. Men när jag frågade så var det med friterad potatis, inte potatis som fått koka med i ugnen. Det samma gällde koutopoulo fournou, ugnsstekt kyckling, även där var det friterad potatis. Så jag beställde en papoutsaki istället och då brukar jag få just en "liten sko", en skosuleformad lång aubergineskiva fylld med köttfärsröra och gratinerad med ost. Nu fick jag istället en lerform med aubergine och köttfärs och ett tjockt osttäcke över. Lite likt det som serverades som moussaka vid bordet intill. Smaken var okej, men inte minnesvärd, lagren hade liksom inte gift ihop sig. Men jag kanske hade otur med val av rätt, jag tvivlar inte på att du åt gott här. Här sitter alltid mycket folk. Och bekanta hemifrån som var här för några år sedan, som är finsmakare på lyxkrogar hemma, var jättenöjda just här. |
#12
|
|||
|
|||
![]()
Men åh....ungefär så där brukar oxå våra strandluncher se ut,så gott att avsluta med dessa goda apelsiner.Härlig bild,kunde ha varit min egen!
Monica ![]() |
#13
|
||||
|
||||
![]() |
#14
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#15
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Vi smakte den på Chalki i fjor vår,... for å si det slik... så har vi ikke sett etter den siden... ![]() Men, smaken e r forskjellig ![]() |
#16
|
|||
|
|||
![]()
Den retsinan såg jag nu på resan....tror det var i Thessaloniki. Har dock inte smakat den....säkert lika god som de flesta retsinasorterna.
![]() ![]() ![]() Lissi - som nästan bara dricker retsina i Grekland, aldrig hemma. |
#17
|
||||
|
||||
![]()
Janne - jag tyckte också att den var skitsnygg. Etiketten på Tsachpina, däremot ...
![]() Kari, Lissi - har inte hunnit smaka än. Jag har inget smaksinne på viner och när det gäller retsina har jag bara två som sticker ut. CAIR, som jag älskar, och i andra änden Kourtaki, som jag tycker är ett beige blask. Allt annat hamnar däremellan. Dagens rätt då, på Kapetan Dimos: ![]() Först blev jag besviken. Det som hette shrimps på menyn var prawns. Och gurkmejan gav en lite tråkig färg. Men när jag väl började äta var det så gott. Spaghettin var riktigt al dente och räkorna spänstiga, allt annat än överkokta. Det är alltså spaghetti med räkor, lök, vitlök, vodka, persilja och gurkmeja. Det enda ytterligare jag hade önskat för 13 € var kanske en räka till, tre var lite snålt tilltaget. Men det smakade utmärkt. En rolig grej: på menyn stod Ask us about fresh pasta. Så jag gjorde det. Och fick svaret We don't have. |
#18
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() - men med min Skalldyrallergi, så... fristes jeg aldri til å smake... ![]() Angående Retsina synes jeg og CAIR er veldig god, likedan Malamatina, Tsachpina, Georgios (? e.l., grønn flaske)) +Xani.. ( fra Chania) Jeg likte Kourtaki bedre før..., den er OK, men mangler litt "karakter" synes jeg.. |
#19
|
|||
|
|||
![]()
"Georgios" drack vi ofta i Thessaloniki..flaskan är snygg och retsinan inte så retsinerad, mer mild.
Lissi |
#20
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Men jeg husker ikke Georgios som s å mild, men du har jo fersk erfaring med den ![]() |
![]() |
|
|