Kalimera Grekland Chalki.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En dag i Emborio & bad på Ftenagia beach
Efter en god natts sömn på resans hittills bästa pensionat gick jag till bagaren för att köpa bröd. Det är alltid lika trevligt att se en liten by vakna till liv. Vi åt sedan en ljuvlig frukost med underbar utsikt över den vackra bukten.

 

Bageriet i Emborio på Chalki.

Bageriet i Emborio på Chalki.

 

Eftersom det var första gången vi var på Chalki kände vi en stor upptäckarlust. Vi hade läst mycket negativ om Chalki i olika guideböcker. En var så negativt att vi undrade om författaren till boken blivit utsatt för mordförsök på ön. Men eftersom vi är två överpositiva personer visste vi att vi skulle se Chalki med andra ögon än de som hade skrivit guideböckerna.

 

Emborio. Halki.

Vackra Emborio.
Vi började vår upptäcktsfärd med att leta upp ett internetkafé. Tyvärr hittade vi inget, och det tyckte vi var lite märkligt. Det fanns ju till och med på Kastelorizo. Vi tröstade oss med att njuta av Emborio, som är den enda byn på Chalki. Det visade sig vara en mycket vacker by, inte helt olik Symis vackra huvudstad Gialos.

Efter rundturen i Emborio gick vi till Pondamos som är Chalkis enda sandstrand. Vi fick höra att sanden på stranden hade försvunnit vid en storm året innan, men att ny sand hade hämtats från Rhodos inför årets säsong. Tavernan såg lockande ut, men ännu var det inte dags för lunch, så vi gick vidare, till Ftenagia beach. Och det var tur att vi väntade, för läget på denna taverna slog det mesta under resan. Vilket läge. Man satt nästan i vattnet och åt.

 

Tavernan vid Ftenagia beach på Chalki.

Utsikt från tavernan vid Ftenagia beach.

 

 

Efter en lång lunch med god mat satt vi kvar på tavernan och njöt av vågornas kluckande. Vi badar inte ofta, men det här vattnet gick inte att motstå, så det blev några dopp. Sedan gick vi hem och slöade på balkongen. Chalki är en sådan ö, man gör inte så mycket, förutom att slöa, bada och äta.

 

Tavernor och restauranger i Emborio på Chalki.

En av många mysiga tavernor i Emborio på Chalki.

 

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »

 

Chalki på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera