Kalimera Grekland Kalymnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Panormos på Kalymnos

Mitt emellan Pothia och Panormos fanns en gång ett jättelitet Apollontempel. När templet förstördes uppfördes kyrkan Church of Christ of Jerusalem på platsen, som byggnadsmaterial användes delar från templet. Kyrkan är minst sagt sliten och i stort behov av renovering. Kalymnos "logga" är för övrigt en Apollon-lyra. Kyrkan ligger på vänstra sidan om vägen om man kommer från Pothia.

 

Church of Christ of Jerusalem nära Panormos på Kalymnos.

Church of Christ of Jerusalem.

 

Från kyrkan är det inte långt till Panormos, som är en utspridd by mellan Pothia och Massouri. I området ligger - förutom Panormos - Elies, Kantouni, Linaria och Platys Gialos.


Byn ligger mycket vackert i en grönskande dalgång. Faktum är att Panormos är Kalymnos näst största by med drygt 2 000 invånare. Att det är en by märks nästan inte alls, här finns till exempel inga torg eller gränder. Inte långt från Panormos ligger det intressanta klostret Agios Panteleimon.

 

Byarna Panormos och Elies. Kalymnos.

Vy över Panormos och Elies.

 

Panormos var min första bekantskap med Kalymnos. Jag avskydde stället när jag kom dit, men när jag sa farväl en vecka senare var det med tårar i ögonen. Oj, vad jag trivdes här! Du kan läsa om den veckan här »

HOTELL I PANORMOS

Eftersom det är så nära till stränderna Kantouni, Linaria och Platys Gialos finns det förhållandevis gott om boende i Panormos. När jag bodde här trivdes jag som tvättsvampen i vattnet.

Boka hotell i Panormos här »


LÄS MER OM KALYMNOS

Om Kalymnos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera