Kalimera Grekland Karpathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Lugna lilla Lefkos på Karpathos

Lefkos är i mitt tycke den bästa charterorten på Karpathos. De flesta håller dock inte med mig, nästan alla tycker att Pigadia och Amopi är bättre. De allra flesta tycker att Lefkos är för lugnt, för litet och ligger alldeles för långt bort. Och det är just det som jag gillar. :-)

 

Lefkos beach. Karpathos.

Stranden i underbara Lefkos åt ena hållet.

 

Lefkos ligger på Karpathos västra kust. Från Pigadia är det mellan 33-38 kilometer (beroende på vilken väg man väljer) till Lefkos, och från flygplatsen ännu längre. Man kan köra via östkusten eller via västkusten. Innan man kommer fram till Lefkos kan man göra en avstickare ner till klapperstensstranden Potali beach (se bild nedan) där det finns hotell och taverna.

 

Stränderna i Lefkos och Potali på Karpathos i Grekland.

Vy över Potali beach och Lefkos.

 

Om man kör via västkusten passerar man en liten strand som heter Adia. Ovanför stranden finns en restaurang och pensionat som heter Pine Tree Restaurant. Här kan man äta frukost, lunch och middag, eller bara slöa med en kall öl i den stora hängmattan. Stranden är ingen höjdare, stora stenar och svårt att komma i vattnet. (Förväxla inte "Pine Tree Restaurant" med Taverna Under The Trees som ligger längre söderut.)

 

Stranden i Lefkos på Karpathos.

Stranden i Lefkos åt andra hållet.

 

När man första gången skådar ut över Lefkos är det inte utan att man höjer på ögonbrynen. Det är en otroligt vacker vy man möts av. Den fantastiska fina stranden sträcker sig längs med hela bukten, ovanför ligger inbjudande tavernor och pensionat. Stranden är barnvänlig och passar perfekt även för små barn.
Där stranden slutar tar en liten fiskehamn över, här sitter ofta fiskare och lagar sina gula nät. Vi brukar alltid äta lunch på Restaurant Blue Sea som ligger längst bort, strax innan fiskehamnen. Här kan man sitta hur länge som helst och njuta av god mat och vackra vyer.

 

Restaurant Blue Sea i Lefkos på Karpathos.

Restaurant Blue Sea i Lefkos.

 

Innan turisterna upptäckte Karpathos var Lefkos ett litet pittoreskt fiskeläge med några få hus. Idag tillhör fiskarna en minoritetsgrupp, turismen har tagit över nästan helt. Ändå får man säga att Lefkos av idag fortfarande är ganska pittoreskt, mycket tack vare att byn är så liten. Väljer du att bo i Lefkos kommer du att få en lugn och rofylld semester. Stränderna är fina och tavernorna är tillräckligt många för att du inte ska tröttna. Det enda som saknas är en affär med stort utbud. Bankomat finns.

 

Gillar du att snorkla så finns det flera fina snorkelställen i Lefkos på Karpathos.

Gillar du att snorkla så finns det flera fina snorkelställen.

 

Om man rundar udden där första stranden slutar kommer man till ytterligare två stränder, en mindre strand, och en större. Stränderna skiljs åt av en halvö med badklippor. Gillar du att snorkla är det runt halvön du ska göra det. Även ovanför dessa stränder finns tavernor och hotell.

 

Den lilla fina stranden i Lefkos på Karpathos.

Lilla stranden som ligger innan halvön.


Fina härliga sandstränder i Lefkos på Karpathos i Grekland.

Stora stranden som ligger efter halvön.

 

Frangolimnionas beach i Lefkos på Karpathos.

Samma strand som ovan.

 

Bästa stället att snorkla på i Lefkos på Karpathos.

Lefkos sett från den lilla halvön.

 

HOTELL I LEFKOS

Det går charter till Lefkos från flera länder och därför är en del rum redan uppbokade. Men det finns boendealternativ även för dig som reser på egen hand. Hotell och pensionat finns i Lefkos och vid Potali beach.

 

Tips på hotell i Lefkos finns här »


LÄS MER OM KARPATHOS

Om Karpathos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera