Kalimera Grekland Karpathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Sevärdheter på Karpathos

För många är Karpathos lika med lata dagar på någon av de många fina stränderna, för andra är naturen den viktigaste anledningen att resa hit. Några spektakulära sevärdheter finns däremot inte. Förutom Olympos som man naturligtvis måste se.

 

Ancient Potideon i Pigadia på Karpathos.

Ancient Potideon i Pigadia.

 

Annars är det tunnsått: inga tempel, inga utgrävningar, inga viktiga kloster, inga statyer, inga fästningar. Men vad gör väl det, desto mer tid finns till att bara vara och ta dagen som den kommer, sola och bada, vandra, upptäcka alla fina byar och ta del av det grekiska vardagslivet.

 

Romerska cisterner ovanför Lefkos på Karpathos.

De romerska cisternerna ovanför Lefkos. (Man kan gå ner i dem.)
Finns det då ingenting att se om man är intresserad av historia? Jo, ungefär vid mitten av stranden i Pigadia finns resterna från en mykensk stad som heter Ancient Potideon.

Ovanför Lefkos finns restera av några romerska cisterner. En trappa under ett tak av tjocka rektangulära stenar leder ner till själva cisternerna som romarna använde för att samla vatten. Jag tycker att utsikten över Lefkos är mer sevärd än cisternerna.

 

Olympos på Karpathos i Grekland.

 

Personligen tycker jag att den vackra naturen och de fantastiska stränderna är de största sevärdheterna på Karpathos. Och Olympos så klart, som du ser på bilden ovan.


LÄS MER OM KARPATHOS

Om Karpathos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera