Kalimera Grekland Kreta.

Gialiskari, Anidri & Ammoudia i Paleochora
Gialiskari beach ligger cirka 4 kilometer öster om Paleochora på södra Kreta. Det är egentligen flera stränder som ligger bredvid varandra och de har olika namn, ganska många namn faktiskt: Gialiskari, Dialiskari, Anidri, Anydri och Ammoudia. Nu spelar det inte så stor roll eftersom det är gångavstånd emellan stränderna, som ligger ungefär där ravinen Anidri Gorge har sitt slut, eller början om man så vill.

 

Gialiskari beach. Paleochora. Kreta.

Gialiskari beach.

 

Klapperstenstranden Gialiskari är inte lika välbesökt som stränderna inne i Paleochora och passar dig som vill ha lugn och ro. Gialiskari är egentligen två stränder som skiljs åt av ett litet näs. Här finns solstolar att hyra, och en kantina som erbjuder mat och dryck.

 

Anidri, Ammoudia eller Gialiskari beach. Paleochora. Kreta.

Anidri beach, Ammoudia beach eller Gialiskari beach. Välj det som passar. :-)

 

Ett stenkast öster om Gialiskari ligger sand- och grusstranden Anidri, vissa kallar stranden för Ammoudia, andra kallar även denna för Gialiskari. Stranden är populär bland nudister. Taverna finns även här.
Gialiskari beach. Paleochora. Kreta.

Gialiskari beach.

 

Gialiskari ligger cirka 4 kilometer öster om Paleochora. Du kan köra bil, cykla eller gå hit. Strax väster om Paleochora ligger stränderna Gramenos och Krios. Gillar du att vandra kör du upp till den lilla byn Azogires som ligger norr om Paleochora.

 

Kreta på Kalimera » | E-guider om Kreta »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera