Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Gramenos & Krios beach nära Paleochora
Det finns flera fina stränder både öster och väster om Paleochora. Stränderna Anidri och Gianiskari ligger öster om Paleochora, och Grameno och Krios ligger väster om byn.

 

Grameno beach nära Paleochora på södra Kreta.

Grameno beach nära Paleochora.

 

Grameno beach ligger cirka 5 kilometer väster om Paleochora. Den är i mitt tycke den sämre av stränderna. Men där finns ett guldkorn och det är Taverna Grameno, som torde vara den bästa restaurangen i hela området, Paleochora inkluderat.

 

Taverna Grameno i Paleochora. Kreta.

Taverna Grameno får du inte missa!

 

Tavernan ligger i en prunkande trädgård och serverar mat så god att man knappt tror att det är sant. Här har jag ätit maträtter som jag aldrig tidigare hört talas om. Mumsfillibaba vilken mat!
Fortsätter man 5 kilometer västerut kommer man fram till ett lantbrukarsamhälle som heter Koundoura. Här, och längs med hela vägen, förfulas landskapet av otaliga växthus. Det är bara att blunda och köra vidare tills man kommer till Krios beach.

 

Krios beach nära Paleochora.

Krios beach.

 

Krios betyder kall på grekiska, och det sägs att vattnet alltid är kallt här, och det på grund av underjordiska sötvattenströmmar. Jag vet inte om det stämmer för jag har aldrig badat här.

 

Krios beach nära Paleochora på södra Kreta.

Bortre delen av Krios beach.

 

På bilden ovan ser du den bortre delen av Krios beach. Den är mycket trevligare än själva huvudstranden - tycker jag. Här förekommer ibland en del nudism.

Grameno beach ligger cirka 5 kilometer väster om Paleochora och Krios beach ligger cirka 10 kilometer väster om Paleochora. Fyra kilometer öster om Paleochora ligger stränderna Gialiskari, Anidri och Ammoudia.

Läs om Paleochora här »

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera