Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Faneromeni lake söder om Zaros på Kreta
Kan en sjö vara en sevärdhet? Ja, om man som jag är intresserad av fåglar. Även om du inte i vanliga fall är intresserad av fågelskådning så kanske du blir det efter ett besök i Faneromeni lake.

 

Faneromenis lake nära Zaros på Kreta.

Faneromeni lake nära Zaros.

 

Faneromeni lake ligger cirka 6 kilometer sydväst om Zaros. Sjön, som egentligen är en stor damm, finns inte med på alla kartor. För att hitta dit kör man genom den undre delen av Zaros och kör mot det pyttelilla samhället Loumas, eller Laloumas som det står på vissa kartor. Sjön, eller dammen om jag ska vara noga, börjar vid Loumas.


Faneromeni lake är ett eldorado för dig som gillar fåglar. Även om du inte tillhör den växande skaran av fågelskådare kan det vara värt den korta bilresan till sjön. Sjöar är som bekant ovanliga i Grekland, och - frånsett alla fina fåglar - är omgivningarna lummiga och vackra.

 

Fågelskåda på Kreta. Zaros.

Här kan man stå länge och njuta av det rika fågellivet.

 

När vi var här i oktober månad såg vi 38 olika arter. Tänk då hur här måste vara på våren, eller tidigare på hösten. Biätare, brun glada, dammsnäppa, häcksparv, kungsfiskare, natthäger, vattenrall, vitögd dykand och örnvråk är några av de arter vi såg. Ta gärna med en bra kikare, annars är det svårt att artbestämma fåglarna.

 

Fågelskådning i Zaros på Kreta.

Faneromeni lake är ett litet eldorado för dig som gillar fågelskådning.

 

I Chania län finns också en sjö med mycket fåglar. Sjön heter Agia Lake och ligger söder om Chania.

 

Läs om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera