Kalimera Grekland Naxos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Lionas beach på Naxos

Lionas är ett litet fisksamhälle som ligger på Naxos östra kust, cirka 27 kilometer nordost om Naxos stad, och cirka 9 kilometer från den mycket trevliga bergsbyn Koronos.

 

Lionas beach. Naxos.

Lionas beach.

 

Stranden är inte mycket att hurra för om man jämför med Naxos andra stränder, men ändå värd ett besök. Lionas är en av få klapperstenstränder på Naxos, så om du tröttnar på flygande sand är det hit du ska åka. En bit ovanför stranden bröt man tidigare smärgel, stenarna forslades ner till havet för vidare transport. Många stenar blev kvar på stranden eller i havet där vattnet slipat dem till små konstverk i alla möjliga färger.
Taverna Delfinaki i Lionas på Naxos.

Taverna Delfinaki i Lionas.

 

Tyvärr är det inte många som åker till Lionas. Jag tycker att den lilla byn är värd den långa resan, även om man inte är stensamlare. Här finns till exempel två trevliga tavernor som serverar god mat och bjuder på vackra vyer. Taverna Delfinaki tycker jag är den bästa av tavernorna.

Gillar du vackra stenar är Lionas med andra ord ett måste. Smärgel skeppades även ut från Moutsouna, men där fanns ingen strand där stenarna kunde slipas.

 

Stenarna på Lionas beach . Naxos.

Stenarna på Lionas beach är mycket vackra.


LÄS MER OM NAXOS

Om Naxos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera