Kalimera Grekland Rhodos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Rhodos

Rhodos är som jag nämnt tidigare en väldigt stor ö med många invånare och naturligtvis avspeglar sig det i trafiken som är ganska intensiv. Speciellt gäller det i och omkring Rhodos stad och på motorvägen ner till Lindos. Somliga kör som biltjuvar och det gäller att hela tiden vara vaksam och följa trafikreglerna även om ingen annan verkar göra det. Att hitta en parkeringsplats i Rhodos stad kan vara mycket svårt, men det brukar lösa sig efter lite snurrande.

 

Parkera i Rhodos stad.

Det är extremt svårt att hitta parkeringsplatser i Rhodos stad.

 

HYRA MOPED OCH BIL

Bil, moped och cykel finns att hyra i stort sett överallt. Även om det är trevligt att upptäcka öar med moped så passar det inte så bra på Rhodos, till det är ön för stor och bil är definitivt att föredra. Jämför gärna priserna när du hyr bil, konkurrensen är stenhård.

Om du vill kan du boka hyrbil hemifrån och hämta den på flygplatsen, eller i någon annan ort på Rhodos. Rentalcars är ett seriöst biluthyrningsföretag som samarbetar med alla stora biluthyrare.

Boka hyrbil via Rentalcars »

BUSS

Det finns stadsbussar och landsortsbussar. De senare trafikerar hela ön och utgår från Mandrakihamnen. Busstationen ligger i ena hörnet av New Market (i Mandrakihamnen). Du kan inte missa den.

Busstidtabell hittar du här.

 

Busstationen i Mandrakihamnen på Rhodos.

Busstationen i Mandrakihamnen i Rhodos stad.
TAXI

Taxi finns det riklig tillgång på. Var noga med att fråga vad resan kommer att kosta innan du sätter dig i bilen. Från flygplatsen är det fasta priser.

BADBÅT

Badbåtar till bland annat stränderna Kallithea, Anthony Quinn, Tsambika och Lindos utgår varje förmiddag från Mandrakihamnen.

BÅTUTFLYKTER

Dagliga turer till grannön Symi utgår från Mandrakihamnen. Båtarna går tidigt på morgonen och är tillbaka på Rhodos kring 18.00. En dagstur till Symi vill jag gärna rekommendera. Enda nackdelen är att man inte är ensam om att åka dit.

 

Utflykt till Symi från Rhodos.

Missa inte en dagstur till vackra Symi.

 

Så många som 1 500 personer kan komma dit under en och samma dag. Symi stad (Gialos) blir som ett tivoli när alla dagsturister väller in och priserna skjuter i höjden. Åker du dit kan jag rekommendera att gå den långa vackra trappan upp till den fina byn Chorio.

RESEBYRÅ

Triton Holidays är en väldigt bra resebyrå som kan hjälpa till med allt mellan himmel och jord, bland mycket annat kan du hyra bil och köpa båtbiljetter till öarna. Svenska Kim Sjögren heter den supertrevliga ägaren, han har bott på Rhodos sedan 1961 och kan allt om ön. Triton Holidays ligger i Mandrakihamnen i Rhodos stad.


LÄS MER OM RHODOS

Om Rhodos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera